В София тази нощ поради непрекъснатия снеговалеж са направени няколко

...
В София тази нощ поради непрекъснатия снеговалеж са направени няколко
Коментари Харесай

Общо 128 снегопочистващи машини обработват пътните настилки в София

В София тази нощ заради непрекъснатия снеговалеж са направени няколко обработки със смеси против замръзване.

Фирмите, ангажирани със зимното разчистване на града, са правили както разпространяване на смеси, по този начин и снегопочистване. Обработени са улици и булеварди, по които се движи градският превоз, стръмни пътни сектори, мостови уреди, съществени улици в кварталите, както и общинската пътна мрежа, Южната дъга на „Околовръстен път“ и „ Самоковско шосе “.

На терен са работили 128 снегопочистващи машини.

„Обработени са и част от вътрешнокварталните улици в районите“ – сподели Ивайло Иванов, шеф на Столичен инспекторат към Столична община. По думите му „ От контрола, който персонално упражних на терен, видях, че огромна част от спирките се почистват овреме тази сутринта. След като се обработят и методите към подлезите, ще се пристъпи към разчистване и на тротоарите ” – уточни също шефът на Столичен инспекторат.

От 6:30 ч. краткотрайно се затварят за придвижване пътищата в Природен парк „ Витоша ” за да бъде осъществено разчистване на двата пътя „ Бояна“ – Златните мостове “ и „ Драгалевци“ – „Алеко “. В планината снежната завивка е към 40 сантиметра. В Природния парк се прави единствено избутване на снега и опесъчаване. Очаква се денем пътят да бъде отворен.

Към момента градският превоз се движи на всички места по нормалните си направления – като се изключи рейсовете към Витоша – линии №№ 66 и 63, като линия № 63 ще се движи до „ Бялата чешма “.

Контролът на дейностите по снегопочистването се прави от екипи на Столичен инспекторат.

Обходи на терен на сериозни места вършат екипите на спешната дирекция на общината и реагират на сигнали.

Напомняме на водачите на коли да употребяват транспортните си средства, оборудвани за придвижване при зимни условия, и да карат деликатно, спазвайки отдалеченост и със съобразена скорост.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР