В София са необходими още 70 легла за интензивно лечение

...
В София са необходими още 70 легла за интензивно лечение
Коментари Харесай

София се нуждае от още 70 легла за интензивно лечение на пациенти с COVID-19

В София са нужни още 70 кревати за интензивно лекуване на пациенти с COVID-19 и е допустимо да се командирова личен състав от лечебни заведения от други градове в столичните лечебни заведения.

Това сподели пред публицисти заместник-министърът на опазването на здравето Димитър Петров преди среща с шефове на столични лечебни заведения.

"С шефовете желаеме да посочи какъв потенциал имат за още кревати, както и има ли вид за командироване на екипи от дребни лечебни заведения в огромните ".

"Недостиг на медици има на всички места, а и евентуално ще има потребност от пренасочване на пациенти за лекуване в други области в страната ", добави Петров. По думите му в София към момента има свободни интензивни кревати.

"Анестезиолози в никакъв случай не е имало задоволително ", сподели още Петров. "Колегите ще стават все по-натоварени и търсим метод да се усъвършенстват нещата ", добави той.

В отговор на въпрос дали лекарите от дребните лечебни заведения имат опит в лекуването на коронавирусната зараза Петров увери, че имат.

"Все още няма дефицит на кревати за неинтензивно лекуване ", увери той.

На 19 октомври шефът на РЗИ-София доктор Данчо Пенчев заяви на брифинг, че усилват COVID-19 леглата за леки и интензивни случаи на територията на столицата.

Той добави, че плановият банкет няма да бъде прекратен, а решението остава да бъде взето самостоятелно от всеки шеф на лечебно заведение.

преди няколко дни, че Европейска комисия е предложила на България при потребност да транспортира заболели от COVID-19 в други страни. Този проект към този момент е разискван сред здравния министър и еврокомисаря по опазването на здравето, стана ясно още от думите на министъра.

Заместник-здравният министър доктор Александър Златанов че този вид се разисква като идващ стадий, "когато сработва механизмът на взаимопомощ сред страните в Европейския съюз ".

По тематиката


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР