В София, Подгорица, Диарбекир и Анталия хората се чувстват най-самотни.

...
В София, Подгорица, Диарбекир и Анталия хората се чувстват най-самотни.
Коментари Харесай

Психологът Александра Петрова: Хората плачат, защото уж са в компании, а няма на кого да се обадят

В София, Подгорица, Диарбекир и Анталия хората се усещат най-самотни. Това демонстрира изследване на Европейската комисия за оценка на качеството на живот в европейските градове.

Темата разяснява в „ Тази заран “ Александра Петрова за София.

Според нея изобщо не е необичайно, че в града с най-голямо население у нас хората са най-самотни.

Европейска комисия всяка година прави оценка качеството на живот в европейските градове като взима под внимание голям лист от фактори

„ Това даже е доста разумно и е наклонност от много време. В София следим, че фамилиите нормално са с едно дете, младите живеят сами, без деца. Тук има най-голяма централизация на хора, които са от разнообразни обитаеми места – късат връзки с родственици, с другарски компании. Въпреки че по-късно са в други компании – в университет, в работа, споделят, че се усещат самотни “, разяснява Александра Петрова.

„ Има скъсване на фамилните връзки, на по-малките общности. Хората сякаш споделят доста, само че тази връзка е доста некачествена, бърза, консуматорска, даже без очен контакт “, изясни тя.

„ В моя кабинет има хора, които безусловно плачат, тъй като сякаш са в компании, само че няма на кого да се обадят, когато имат проблем. От друга страна имаме едно доста интензивно потомство, което в огромна степен е възпитавано в индивидуализъм и в тези процеси, които са свързани с доста надпревари. Съответно ти доста по-малко се сплотяваш и доста повече се бориш против другите. Много по-малко хората имат групова принадлежност “, разяснява Александра Петрова.

С какво държанието ни е сходно на това на императорските пингвини?

„ От една страна хората към този момент дълго време живеят в едни повсеместни рецесии, с които оцеляването идва на напред във времето. Младите хора имат и доста високо равнище във връзка с условията – към това какъв би трябвало да е сътрудникът, по какъв начин би трябвало да наподобява фамилията им, къде би трябвало да вървят, какво би трябвало да вършат като „ съвременен тренд “. Те имат доста огромни упоритости, което изисква и доста работа. Живеем в един изкуствено повишен тренд във връзка с обществения ни, на наличния ни, на интимния ни живот. Всеки е в роля и изисква доста от себе си и от другите “, изясни още тя.

По думите ѝ хората постоянно споделят, че не знаят на кого могат да се доверят, тъй като постоянно се вършат интриги.

Още по тематиката и за разликата сред София и другите огромни градове - чуйте във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР