В София-град от четвъртък се въвежда носене на предпазни маски

...
В София-град от четвъртък се въвежда носене на предпазни маски
Коментари Харесай

От четвъртък в София-град се въвежда носене на предпазни маски в закрити обществени места и се ограничават свижданията в болниците

В София-град от четвъртък се вкарва носене на защитни маски в закрити публични места и се лимитират свижданията в лечебните заведения. Това се показва в заповед на шефа на Столичната районна здравна ревизия.
Временните противоепидемични ограничения на територията на област София- град са за 30 дни, считано от 4 август.

Всички лица, когато се намират в закрити места, които са налични за жителите и/или са предопределени за публично прилагане, в това число лечебни заведения, аптеки, оптики, профилираните институции за даване на обществени услуги и такива за обществени услуги от резидентен вид за деца и възрастни.

Също - административни институции и други места, в които се обслужват или имат достъп жителите, търговски обекти, транспортните средства за публичен транспорт (трамваен, тролейбусен, метро влакове, таксиметрови коли и маршрутни таксита), железопътни гари, автогари, летище София, метростанции, са длъжни да имат сложена защитна маска за лице за еднократна или многократна приложимост.

Изключение се позволява за деца до 6 годишна възраст.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР