В случай на необходимост засегнатите от стачните действия българи могат

...
В случай на необходимост засегнатите от стачните действия българи могат
Коментари Харесай

Външно Министерство С Лоши Новини За Българите, Които Закъсаха В Гърция

В случай на нужда засегнатите от стачните дейности българи могат да потърсят спомагателна информация на телефоните на посолството:

+30 210 674 8105 и +30 210 674 8106, както и на мобилен +30 6937 096220.

Гражданите могат да се свързват и с бреговата защита на Гърция, както и в туристическите компании, чиито услуги са употребявани при резервациите, прецизираха от Външно министерство.

Стачката към този момент провокира безпорядък във фериботния трафик сред континентална Гърция и островите на страната. Корабите не отплаваха по маршрутите до и от десетки острови, като оставиха хиляди гости без превоз. Островите без летища са в действителност откъснати.

Стачката стартира незабавно, откакто договарянията сред Гръцкия моряшки съюз и корабните компании приключиха без резултат в неделя. Синдикатът упорства за нарастване на заплатите с 5%, до момента в който фирмите оферират нарастване от 1%, отбелязва ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

По-късно през днешния ден Гръцкият моряшки профсъюз реши да удължи стачката с още един ден - до сряда сутринта.

Моряшкият профсъюз разгласи в известие, че " за осем следващи години моряците не са получили даже и едно евро нарастване " на заплатата и изиска от пасажерите схващане и поддръжка. След осем години на ограничения на икономии, наложени по рекомендация на интернационалните кредитори на страната - Европейски Съюз и МВФ, лявото държавно управление даде обещание да увеличи минималната заплата. Моряците и други служащи в бранша желаят покачване на заплатите, с цел да бъдат обезщетени за годините на орязване на приходите по време на ограниченията за икономии. Те акцентират, че работодателите имат нарастване на облагите и би трябвало да ги компенсират за лишенията по време на рецесията.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР