В случай че България беше взела друго решение, щеше да

...
В случай че България беше взела друго решение, щеше да
Коментари Харесай

Чип сме в ръцете на покерджии като Великобритания и Русия, смятат политолози

В случай че България беше взела друго решение, щеше да наподобява, че го е направила под напън, разяснява някогашният представител на външно министерство Весела Чернева. София реши през вчерашния ден да не гони съветски дипломати след среща на Съвета по сигурността към държавното управление.

„ Аз мисля, че това е дефинитивно решение и без значение дали мислим за него с отчаяние или не, хубаво е такива позиции да бъдат ясно обяснени дали аргументите са вътрешно-политически или някакви други, това е повода една седмица че държавното управление не знае в каква посока върви”, съобщи Весела Чернева, шеф на българския офис на Европейския съвет за външна политика.

Според Чернева казусът „ Скрипал” още не е завършил.

„ Политически зарядът по случая е привършен, само че температурата на връзките сред Русия, Европейски Съюз и Съединени американски щати и Русия евентуално още продължи да се понижава”, сподели тя.

Действията на България би трябвало да са уравновесени в тази комплицирана политическа игра, споделят политолозите.

" Ние можем да бъдем избрани като чиповете в ръцете на едни изпечени покерджии като Англия и Русия. Позицията на България би трябвало да се гледа в този подтекст, и всяка рецензия би трябвало да се гледа или недооценка на обстановката или потреблението на обстановката за политически цели”, съобщи политологът Георги Киряков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР