В словото си преди началото на военния парад по случай

...
В словото си преди началото на военния парад по случай
Коментари Харесай

В Деня на храбростта Радев поздрави въставащите срещу произвола и застоя българи

В словото си преди началото на военния церемониал по случай 6 май - Деня на храбростта и празник на Българската войска президентът и висш главнокомандващ Румен Радев прикани на днешния ден да бъде отдадено дължимото ни храбростта на всички българи, които " водят война за истината, въстават против произвола и застоя и отстояват демокрацията. "

" В тях е вярата за една по-справедлива, по-човечна и просперираща България ", сподели президентът. " Чест и популярност за Българската войска и за всички храбри българи, да живее България! " съобщи президентът.

" През последните десетилетия войската претърпя опити, недостиг, съкращения, само че оцеляваше, тъй като хората с пагони осъзнаваха своята задача ", сподели Радев, който до 2016 година беше пълководец на Военно-въздушните сили.

По думите му през днешния ден сме изправени пред ново тестване - да се трансформират парите за армията в модерни отбранителни качества. Президентът акцентира, че " тази цел изисква ясна визия, бистрота и ценене на военната експертиза, тъй като сложността на актуалното военно дело и технологии изисква освен натоварен разговор сред страната и висшето военно управление само че и дейна и кардинална позиция на българския генералитет "

Върховният главнокомандващ предизвести професионалното управление на Българската войска, че " безмълвието през днешния ден може да коства скъпо на подчинените и данъкоплатците на следващия ден ".

" След десетилетия на неуважение армията би трябвало да заеме своето почтено място в обществото и българската държавност и това ще стане освен по силата на външните провокации и съюзните отговорности, а тъй като е призвана да бъде стожер на стабилността, държавността и конституционния ред ", съобщи президентът. Като институция с високо публично доверие, тя би трябвало да бъде опазена от всевъзможни политически вмешателства. Българската войска е школа за национализъм и геройство, на отдадени на отечеството персони с един блян - свободна, мощна и благоденстваща България ", акцентира Радев.

В София в 10.30 ч. стартира Военният церемониал ще бъде командван от заместител командващия на Съвместното командване на силите генерал-майор Иван Лалов. В парада вземат участие Гвардейският внушителен духов оркестър с духовите оркестри на типовете въоръжени сили, знаменен взвод на Националната гвардейска част със знамената-светини и 10 представителни блока с бойните флагове на Военна академия " Георги Стойков Раковски ", Националната гвардейска част, Националния боен университет " Васил Левски ", 61-ва Стрямска механизирана бригада и 101-ви Алпийски полк – Смолян, от състава на Сухопътните войски , на Военновъздушните сили, Военноморските сили, 68-ма бригада " Специални сили, Мобилната комуникационно-информационна система от състава на Съвместното командване на силите и Служба " Военна полиция ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР