В Словения учебната година започва след седмица и Министерството на

...
В Словения учебната година започва след седмица и Министерството на
Коментари Харесай

Уволнение в Словения за отказалите да се тестват служители в училищата

В Словения образователната година стартира след седмица и Министерството на образованието изпрати писмо, в което се показва, че чиновниците могат да бъдат уволнени, в случай че откажат да бъдат тествани за Covid-19.

" Всички чиновници на учебни заведения, тези, които ги посещават, тези, които са били имунизирани и тези, които са били тествани, би трябвало да имат PCR тест, а тези, които не са били имунизирани или които не са се разболели, ще би трябвало да бъдат тествани всяка седмица. Неоправданият отвод от тестване ще се смята за нарушаване на трудовите отговорности, което значи, че чиновниците ще получат предизвестие за уволняване или ще стартира процедура по уволняване, а същото ще се отнася и за чиновниците, които отхвърлят да носят защитна маска ", се споделя в писмото.
 Словения възнамерява да имунизира 90% от своите жители до есента Словения възнамерява да имунизира 90% от своите жители до есента
Словенското държавно управление форсира акцията за имунизация против COVID-19, тъй че имунизационните центрове да бъдат отворени за всички...

Съгласно рекомендациите, в случай че ученикът не носи маска, не би трябвало да му се не разрешава влизането в класната стая, само че родителите ще би трябвало да бъдат известени за нарушаването и казусът ще бъде предаден за инспекция.

В Словения епидемиологичната обстановка се утежни, 14-дневната периодичност на инфекцията набъбна до 190. През последните 24 часа са регистрирани 508 новоинфектирани, 98 пациенти са приети в болница, 19 от които са в интензивни отделения.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР