В Словакия, съседна страна на Украйна, започна да се разполага

...
В Словакия, съседна страна на Украйна, започна да се разполага
Коментари Харесай

Словакия започна да разполага Patriot

В Словакия, прилежаща страна на Украйна, стартира да се разполага системата за противовъздушна защита Patriot, оповестява Ройтерс. Разполагането на Patriot e проведено от страните сътрудници на Словакия в НАТО и ще продължи няколко дни, разгласи в неделя словашкият министър на защитата Ярослав Над.

Системата ще се ръководи от немски и холандски военни и в началото ще бъде ситуирана на летище " Слиач " в централна Словакия. С нея от НАТО имат намерение да укрепят защитата на източния фланг на Северноатлантическия пакт.

Нахлуването на Русия в Украйна принуди алианса да ускори защитата си.

Министърът на защитата Ярослав Над разяснява във Facebook: „ Щастлив съм да потвърдя, че първите подразделения, отговарящи за разполагането на системата за противовъздушна защита Patriot, започнаха да идват в Словакия. Системата Patriot ще бъде допълнение към системата S-300 от руската епоха, а не нейна подмяна. Временно системата ще бъде ситуирана във военновъздушната база " Слиач ", като се разискват и други региони, където тя може да бъде ситуирана, с цел да може този самобитен чадър за сигурност да покрие допустимо най-голяма част от словашката територия “.

Миналата седмица бе публикувана информация, че Словакия е подготвена да даде С-300 на Украйна, в случай че получи в подмяна подобаващи зенитно-ракетни системи със междинен радиус, които да заменят оръжията, руско произвеждане.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР