В Сливен учители, ученици и родители излязоха на протест. Повод

...
В Сливен учители, ученици и родители излязоха на протест. Повод
Коментари Харесай

Протест в Сливен срещу планирано сливане на училищата и преместване на ученици

В Сливен учители, възпитаници и родители излязоха на митинг. Повод за недоволството им беше готвена от общинската администрация учебна промяна, съгласно която някои учебни заведения ще бъдат сляти, а други ще бъдат преместени в разнообразни здания. Ден преди митинга кметът на Сливен отстъпи и отдръпна предлагането си от Общинския съвет.

Сливен

Според общинската администрация съществена цел на промяната е реализиране на едносменен режим на учене. А с цел да се обхване оптимално материалната база, кметът предлага някои учебни заведения да се слеят, а други да бъдат преместени. Това провокира напрежение освен измежду учителите, само че и измежду учениците. По думите на протестиращите готвените промени са недобре премислени, а целият развой е непрогледен.

- Много се колебая дали не вършат нещо под масата и внезапно по този начин да се събудим и айде, всичко е направено.

- Според мен тук се съчетават доста и най-различни ползи.

В резултат на зародилото напрежение в града още през вчерашния ден кметът Стефан Радев съобщи, че отдръпва предлагането си и прикани за съставяне на необятна социална група, която да изготви друга скица за преструктуриране.
Стефан Радев – кмет на община Сливен: „ Очаквах равнището на прочувствени реакции да понижава за сметка на рационалните доводи. Това, за което скърбя в този спор е опита да се трансферира напрежение върху учениците, върху децата. Ще отложим гледането на предлагането по отношение на учебната мрежа на територията на града. "
Въпреки общинското решение, учениците дадоха обещание че ще продължат с митингите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР