В следващите три недели в предаването „120 минути“ ще гостуват

...
В следващите три недели в предаването „120 минути“ ще гостуват
Коментари Харесай

Изборите „2 в 1“: Кандидатпрезидентската двойка Лозан Панов и Мария Касимова-Моасе

В идващите три недели в предаването „ 120 минути “ ще гостуват кандидатпрезидентски двойки, които социолозите подрежда на челните позиции.

Те ще дават отговор на въпроси, свързани с три огромни тематики, пред които се изправя президента – вътрешна политика, институционални проблеми и интернационалните връзки.

Първата двойка са Лозан Панов и Мария Касимова-Моасе, претенденти за президент и вицепрезидент, издигнати от предприемчив комитет и подкрепени от „ Демократична България “.

Относно настоящата тематика с високите равнища на заболеваемост и смъртност от COVID-19 у нас и двамата са изрично " за " имунизациите и са ваксинирани. Подкрепят също и зелените документи, само че след по-добра осведомителна акция.

" За четвърта вълна се приказва повече от 6 месеца, няма по какъв начин да се оправдаваме с предходния кабинет, който също има своята отговорност за обстановката. Седем месеца са задоволително време, с цел да може тази вълна да се планува и да се вземат ограничения, които да бъдат съответни. Налагането на ограничения от през днешния ден за през вчерашния ден няма по какъв начин да не докара до обоснования яд на хората. Предвидимостта е част от ръководството “, разяснява Панов.

Той прикани хората в България да се имунизират против COVID-19.

„ Решението пристигна доста късно. Хората имаха потребност от много по-сериозна акция преди този момент, просветителна – да схванат за какво това е значимо. В обществото всеки би трябвало да разбере, че сме виновни един към различен – живеем дружно и освен имаме права и свободи, само че би трябвало да съблюдаваме и тези на другите хора. Зеленият документ дава тази опция “, счита Касимова-Моасе.

Относно президентските пълномощия съгласно кандидат-президента те не би трябвало да са по-големи. Според него президентът би трябвало интензивно да употребява механизма налагане на несъгласие върху законите, които приема Народното събрание.

По думите му актуалният президент Румен Радев е проспал да вземем за пример опцията да нападна инхаус възлагането на публични поръчки, прокарано през закон.

Мария Касимова-Моасе пък си показва, че ще има доста работа, в случай че стане вицепрезидент. По думите ѝ сега има вакуума в културната дипломация и обществените дела, който тя би запълнила.

От думите на Панов стана ясно, че в интернационален проект ще работи за това Северна Македония да стане член на Европейския съюз. А първият президент, който би поканил на посещаване у нас, е френският Емануел Макрон.

Гледайте мненията им и по други тематики във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР