В следващите няколко седмици Money.bg в съвместна поредица с Modis

...
В следващите няколко седмици Money.bg в съвместна поредица с Modis
Коментари Харесай

От работа на строеж до IT компания: Как се става управител на офис с 50 и бъдещи 330 служители

В идващите няколко седмици Money.bg в взаимна поредност с Modis България ще ви показа хора, решили да трансформират кариерата си и постигнали сполучливо това. Ще ви разкажем персонални истории, които ще ви вдъхновят да извършите смела крачка по пътя на смяна на кариерата си.

София преди повече от 10 години. Градът към момента прави първите стъпки към бързото си разгръщане, а в Бизнес парка, който по-късно ще се трансформира в притегателна точка за редица огромни интернационалните компании, към момента има едвам няколко здания. Околовръстният път в тази част на града към момента не е подготвен, а пътуването от " Студентски град " до " Камбаните " лишава повече от час и половина с рейс, а след това и пешком.

По това трасе тогава минава и Борис Сарабеев. Той работи на градеж в региона на " Камбаните " и си показва какво ли е да пътуваш с кола до офиса в някоя от намиращите се в региона бизнес здания. Днес Борис е на управителна позиция в интернационална компания с над 1300 чиновници у нас - Modis България. Кариерата му в нея стартира 2008 година в същия Бизнес парк, а неотдавна на него е поверено ръководството на втopaтa лoĸaция нa дpyжecтвoтo y нac, която се намира в Πлoвдив. Но до момента в който стигне дотук той минава по дълъг кариерен път.
 Снимка 487025
Източник:

" Няма да не помни деня, в който започнах работа тук. Беше 14 юли 2008 година, огромна горещина. Бизнес паркът не беше това, което е в този момент. Тoгaвa зaпoчнax oт първото cтъпaлo - сътрудник тexничecĸa пoддpъжĸa c aнглийcĸи eзиĸ. Щастлив съм, че започнах в миг, в който компанията беше относително нова на пазара и имаше потребност от хора. Тогава бяхме към 50 индивида, а в този момент сме повече от 1300 ", споделя той.

Борис Сарабеев е шеф на офиса на Modis България в Пловдив. Той има дълготраен опит в областта на ИТ интервенциите и аутсорсинга в ИТ сферата. Той е бакалавър по индустриално инженерство на британски език от Техническия университет в София и има магистърска степен по стопанска система от УНСС. В момента прави докторантура в региона на ръководството на планове.

От 2008 година натам Борис минава през съвсем всички позиции в компанията. Той е бил асистент в образованията на чиновниците, в началото е отговарял за работата на част от екипи по даден план, а по-късно е бил началник на няколко екипа или така наречен старши тиймлид.

" Впоследствие съм отговарял за цялостен отдел. После станах началник на обособени планове и тогава се появи опцията да поема офиса в Пловдив, защото от много години имаше концепция да се отвори втора локация в страната. Там имаме няколко съществени колегата и ние работим с техните клиенти ", изяснява той.
 Снимка 487023
Източник:

Пловдивският офис проработи публично през есента на предходната година, като към днешна дата там работят към 50 души. Modis България обаче работи по разширението му, което ще разреши екипът да се разрасне до 330 души.
 На откриването на офиса в Пловдив
Източник:

На откриването на офиса в Пловдив

Борис е индивидът, който би трябвало да следи за всички процеси, както и да дава отговор за чиновниците в Пловдив, взе участие интензивно в наемането на хора там, както и дава отговор за кариерното развиване на към този момент наетите. От друга страна той следи и за връзките с клиентите на Modis и изследва благоприятни условия накъде може да се разшири бизнесът на компанията в града.

Поглеждайки обратно, той прави оценка какъв брой значимо е човек да работи интензивно, с цел да реализира задачите, които си е сложил. В първичен " мотор " за него в това отношение се трансформират препоръките на родителите му.
 Снимка 487021
Източник:

" Майка ми и татко ми ме подтикнаха да работя още когато бях възпитаник. Бях в 8 или 9-ти клас, когато изкарах първите си пари. Работех в една фабрика, където слагах етикети. С тези пари отидох на море. Всъщност и родителите ми дадоха някакви пари, само че бях задоволен, че можех да разгадавам и на изкарани от мен ", спомня си Борис.

Като студент той отива да учи в София, като през първите години в Техническия университет работи в строителството, а по-късно и като защита на заведения, както и като барман.

" Захванах се със строителство, занимавах се с общи работи по разнообразни строителни обекти. Работеше се и през зимата, и през лятото, без значение какъв мраз или горещина е. Като градинар също съм работил сезонно, бил съм и защита в заведения през последните 1-2 години от следването ", споделя той.
 Борис на едно от първите си работни места
Източник:

Борис на едно от първите си работни места

Борис взема решение да направи смяна в посоката, в която се развива, през последната година от следването си. Тогава дружно със собствен другар взема решение да кандидатства за работа, откакто техен прочут към този момент се занимава с техническа поддръжка с британски език в интернационална компания.

Към днешна дата той признава, че точно предходният му опит на разнообразни места му оказва помощ да оцени това, което съумява да реализира през идващите години като част от екипа на Modis България. " Първоначално откакто си работил на открито в горещина или пък в тиня, в мраз, в нечистотия, а по-късно отидеш в офис, на хладно през лятото и на топло през зимата в офиса, гледаш нещата по различен метод ", прибавя Борис.

Той добре знае по какъв начин е стигнал до мястото, където е през днешния ден и какъв брой старания му е коствало това. През годините се научава, че и най-невъзможните неща са постижими, само че те изискват време и самообладание. Борис схваща това и от своето занимание - спорта, който е и още едно нещо, което го свързва с сътрудниците му.
 Снимка 487029
Източник:

" Всичко стартира през 2012 - 2013 година с самодейността на Adecco Group, която се споделя Win4Youth. Идеята е да накараме чиновниците да са по-активни, а техните достижения са обвързани с благотворителни дела. Всяка година екипите в другите страни, където оперира компанията, би трябвало да изпълнят избран брой часове и километри, като спортуват. Πo тaзи линия сме дapявaли средства нa Фондация " Димитър Бербатов ", а през 2017 година дарихме 50 000 $ в поддръжка на задачата на SOS Детски Селища. През последните години работим c Рlаn Іntеrnаtіоnаl - opгaнизaция, ĸoятo пoдĸpeпя млaди xopa, ĸoитo нямaт дocтъп дo oбpaзoвaниe ", изяснява той.

Борис стартира с тичане, а първото съревнование, на което взе участие, е маратонът в Атина, който е с дължина от 42 километра. По-късно прави и ултрамаратони, като един от тях е 100-километров подобен във Витоша.
 Снимка 487030
Източник:

През последните години взема решение да надгради и стартира да се занимава с триатлон - плуване, колоездене и тичане. Това още веднъж е обвързвано с самодейността Win4Youth. В това начинание той си партнира с сътрудници от България.

Добрият екип е нещо, на което той залага освен в спорта, само че и в работата си. Според него това е най-важното, с цел да постигнеш триумф.
 Modis Running Team след София Маратон
Източник:

Modis Running Team след София Маратон

" Сам няма по какъв начин да станат работите. Има много хора, които споделят: " Аз самичък го реализирах ", само че това не е правилно. Например, в случай че майка ти и татко ти не те подбуден, няма по какъв начин да стане. После в учебно заведение, в случай че не научиш нещо, няма по какъв начин да стъпиш в университета. Оттам пък ти се отваря вратата за контакти, а по-късно те ти дават и опциите за развиване ", приключва той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР