В следните редове ще пишем наистина само за френски продукти,

...
В следните редове ще пишем наистина само за френски продукти,
Коментари Харесай

Традиционни френски продукти, които са гордост за местните

В следните редове ще пишем в действителност единствено за френски артикули, които са горделивост за локалното население, а не за френски специалитети.

Както ни е пределно ясно, френската кухня е ненадмината, и то не по един или по два параграфа. Тя е извънредно потребна, постоянно се натъртва на качеството, а не на количеството, заради което евентуално бихме обидили американците или пък феновете на щатската кухня.

Но е неоспорим факт, че американците обичат да се хранят по-обилно, за което приказва растежът им на хора с наднормено тегло, до момента в който французите обичат да си похапват на мира и на драго сърце, даже обсъждайки самата храна на по чаша вино.

Не е по никакъв начин чудно, че думи като " бистро " и " ресторант " се допуска, че са се зародили точно във Франция. А за звездите Мишлен е ясно!

Франция се гордее със своите сирена и въпреки фамозното фондю да не е френско откритие, а швейцарско, във всички области на Франция е обичано на французите. От своя страна, това не е по никакъв начин необичайно, тъй като към обичайните френски артикули, които са горделивост на локалните, спадат и сирената, които са над 400 типа.

Сред най-популярните са сиренето Бри, което е кръстено на френската провинция Бри и на което мнозина от нас отстраняват коричката, с което биха обидили всеки французин.

Не по-малко известни сирена са сиренето Бофор, което се създава единствено в департамент Савоя, както и сиренето Мюнстер, горделивост на жителите на Елзас, което до момента в който ядете, безусловно ще би трябвало да си запушите носа. Прекалено натрапчивият му аромат обаче по никакъв метод не " накърнява " превъзходния му усет, с който това сирене става все по-известно.

Говорейки за френските сирена, с които мнозина французи закусват или обядват препечени френски багети, добавяйки към тях и разнообразни сладка (обикновено от боровинки или други горски плодове), не можем да подминем и месните артикули, обичани на жителите на тази прелестна страна.

Французите напълно несъмнено си падат по месата полусурово, само че харесват и сушената шунка. Наред с всевъзможни говежди пържоли, птиче месо, както и дивечово, французите обичат и пастетите. А гъшият пастет фоа гра, както и ястията им от гъши дроб, са напряко феноменални.

От сезонните зеленчуци се е родило по този начин обичаното на французите ядене Рататуй, което се подготвя с пресни тиквички, патладжани, моркови, лук, чесън и така нататък Тъй като всички тези зеленчуци виреят и у нас, можете и вие постоянно да си го приготвяте.

Важно е да спазвате главното френско предписание всички артикули да са сезонни, да се употребява зехтин, а не олио за приготвянето, както и да се сдобиете с същински провансалски подправки.

Подреждането на всички зеленчуци в тавата, тъй че ястието да е с изключение на вкусно, само че и естетически издържано е същинска горделивост на жителите на Ница, която се смята за родината на Рататуй.

А с цел да приключим вкусната картина на френската кухня, обърнете внимание на рецептите за Патешко Магре, Терин или си изберете някои от тези френски десерти като Милфьой, Бриош

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР