В ситуация, в която се очаква енергийна криза и на

...
В ситуация, в която се очаква енергийна криза и на
Коментари Харесай

Вецове напомнят, че в кризата законите за тях не са уредени

В обстановка, в която се чака енергийна рецесия и на фона на прекъсването на доставките на газ за България , от асоциация " Хидроенергия " напомнят за проблемите с подзаконовия административен акт, който .

Сега всеки киловат час евтина сила е витално значим за страната ни , пишат от асоциацията с апел да се отпуши казуса и да се спре с. Това се случва обаче поради непрекъснатите митинги на прокуратурата на решението на Върховен административен съд , с което се анулират неуместни текстове от Наредбата за водоползване. Така са блокирани и законодателни промени, които да уредят въпроса дефинитивно и без опция за превратно пояснение от страна на администрацията.
 Шефът на ДНСК: Искаме дребните ВЕЦ-ове да работят, само че единствено в случай че отговорят на екоизискванията
Шефът на ДНСК: Искаме дребните ВЕЦ-ове да работят, само че единствено в случай че отговорят на екоизискванията

Влади Калинов: Има пролуки в законите и не е реализиран надзор

От асоциацията показват, че основната роля на Водноелектрическа централа не се лимитира само до застраховане на сигурност и непоклатимост на електроенергийната система, а и по-високият дял на хидроенергийните мощности се отразява върху по-ниските цени на силата в страната, а силата, създавана от Водноелектрическа централа в България има максимален дял спрямо останалите възобновими технологии, при най-нисък разход за обществото.

Според " Хидроенергия " ВЕЦ-овете могат да имат основна за развиването на вътрешния енергиен пазар, спомагайки за реализирането на съществени цели от националната енергийна политика, свързани с ограничение на зависимостта на страната от импорт на енергийни запаси, намаляване на последствията от изменението на климата, развиване на конкурентен енергиен пазар и политика, ориентирана към обезпечаване на енергийните потребности, и отбрана на ползите на потребителите.

Водноелектрическият бранш е гръбнакът на възобновимата сила в страната и има основна роля в обезпечаването на енергийната сигурност. Заради това и е наложително да се направи законодателната смяна, с която да се уредят вещните права на оборудванията , построени в речните корита.
 Асоциация сигнализира, че 250 ВЕЦ-а могат да спрат работа
Асоциация сигнализира, че 250 ВЕЦ-а могат да спрат работа

Това ще докара до по-скъп ток

News.bg напомня, че д да покрият условията във връзка с екологията, като управниците пък се ангажират да трансформират противоречивата разпоредба, в случай че това стане факт.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР