В системата за спешна медицинска помощ в Румъния в момента

...
В системата за спешна медицинска помощ в Румъния в момента
Коментари Харесай

Румъния: Остър недостиг на лекари в спешната помощ

В системата за незабавна здравна помощ в Румъния сега работят 978 лекари експерти по незабавна медицина, а нейните действителни потребности са за над 2000 незабавни лекари. Това съобщи ръководителят на Отдела за изключителни обстановки (DSU) Раед Арафат, представен от Аджерпрес. Той посети Спешната помощ в болничното заведение Мавромати в Ботошани в Северна Румъния, която беше осъвременена и разширена със средства по план, съфинансиран от европейски фондове на стойност 12,5 милиона евро.

По думите на Арафат работният график на висшия медицински личен състав в незабавните приемни отделения е претрупан заради дефицита на фрагменти, което постанова лекарите да попълнят графиците с доста часове ексклузивен труд.

„ За да имаме добра незабавна помощ, би трябвало да осигурим задоволително личен състав. Също по този начин би трябвало да признаем, че поколението медици, които са почнали работа преди 20 до 30 години, към този момент се пенсионират. Сега би трябвало освен да попълним вакантните места, само че и би трябвало да сменяем тези, които се пенсионират “, сподели Арафат.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР