В Силистренска област огнеборците организират разнообразни прояви през Седмицата на

...
В Силистренска област огнеборците организират разнообразни прояви през Седмицата на
Коментари Харесай

Разнообразни прояви през Седмицата на пожарната безопасност в Силистра

В Силистренска област огнеборците провеждат разнородни прояви през Седмицата на пожарната сигурност, която през тази година ще се организира в дните 11 – 17 септември. В рамките й – на 14 септември, чиновниците на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” ще отбележат своя професионален празник.

Гражданите ще имат опция да се срещнат с работата на пожарникарите и да прегледат техническите средства за реагиране при пожар в проведените Дни на отворените порти в районните служби в Силистра, Дулово и Тутракан и в секторите в Кайнарджа и Главиница. Ръководни чиновници ще се срещат с жители в открити приемни всеки ден от 09:00 часа до 12:00 часа и ще дават отговор на въпроси, свързани с пожарната сигурност.

През седмицата ще се проведат спортни надпревари, тиймбилдинги, срещи с огнеборци – ветерани, галерия и награждаване на спечелилите от състезанието за детски рисунки „ С очите си видях бедата ”. Планирани са голям брой пожаро-тактически занятия в детски градини в региона. В рамките на седмицата ще бъде осъществена и обичайна дарителска акция в помощ на децата на починалите при осъществяване на служебния си дълг чиновници на Министерство на вътрешните работи.

С обществени тренировки огнеборците ще показват умения и опит за реагиране при пожари, бедствия и изключителни обстановки и използване на ограничения за отбрана на популацията. В Силистра демонстрацията ще се организира на 13 септември от 16.00 часа на ул. „ Москва “ зад Общината, в Тутракан – на 13 септември от 10.00 часа пред постройката на Общинската администрация, и в Дулово – на 13 септември от 10.00 часа в центъра на града.

Денят 14 септември е избран за професионален празник на чиновниците от Групово дело “Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” с решение № 385 на Министерски съвет на Р България от 13.09.1995 година По този метод е възобновена традицията от времето на първия пожарникарски събор през 1905 година, когато тази дата е определена за празник на огнеборците. На 14-и септември в София се организира за първи път Събор на 17 пожарни командири от цялата страна и се слага началото на проведеното пожарно дело у нас на национално равнище. В работата на събора вземат участие пожарни командири и представители на непрофесионални пожарни сдружения.

В дневния ред на събора са сложени основни въпроси за устройството на пожарното дело и ускорената му модернизация- организация, нормативна уредба, статут на пожарникарите, развиване на доброволните пожарни дружини в градовете и селата, материално техническо обезпечаване и професионалната подготовка на пожарните команди.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР