В сигнала, в който получихме, има достатъчно твърдения и конкретика,

...
В сигнала, в който получихме, има достатъчно твърдения и конкретика,
Коментари Харесай

ДПС със сигнал за „златните паспорти“: Над 120 души са превъртали едни и същи суми през една банка

В сигнала, в който получихме, има задоволително изказвания и конкретика, с цел да се разкрие чудовищна скица за издаване на документи за погрешно наличие и по придобиване на българско поданство. Това оповестиха от Движение за права и свободи на брифинг в коридорите на Народното събрание.

" Съдържат се изказвания, че над 120 лица, главно китайци, част от които от специфичните разследващи служби на Китай, и руснаци, са получили пребивавания, като са употребявали едни и същи пълномощници, превъртали са едни и същи суми през една банка от един на различен и единствено на фотокопия от тези извлечения са получавали пребивания от 2015 до 2021 година Ето за какво настояваме тези изказвания да се ревизират, посочени са съответни имена и лица ", разкри Хамид Хамид от Движение за права и свободи.

" Много забавно е, че всички вложения са на стойност един милион и един лев . Едни същи, огледални са. Сертификатите са издавани от Стамен Янев. Оказва се, че той е безконечната амбра в Агенцията за задграничните вложения, макар че е работил там по времето на ГЕРБ. Той още веднъж е назначен там като изпълнителен шеф и от един длъжностен министър на стопанската система – Кирил Петков. Същият беше награден с ръководител на Надзорния съвет на ББР. Изскачат въпросите дали това лице има тези близки връзки със настоящия министър-председател, дали има някаква връзка това лице да е издавало скоропостижно капиталов документ, който въз основа на това е получил привилегията да купи индустриална зона „ Божурище “ и да я продаде много бързо. Изскачат въпроси за връзките на Стамен Янев с министър-председателя, само че е изключително притеснително, че законодателните начинания, с които желаеме цялостна инспекция на тази спекулация, се прикрива от ръководещото болшинство, само че те отхвърлиха тези хрумвания и ние виждаме за какво ", уточни той.

" Ще стигнем до край с тези инспекции, ще покажем на обществеността всичко. Всичко ще покажем на Брюксел в съответната комисия в Европейския парламент. Данните в кутията с всички имена са предоставени на основния прокурор, а службите ще извършат съответните инспекции дали са мними вложители, които работят в индустриалната зона в Божурище ", разяснява Хамид Хамид.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР