В Сидни кафенета, фитнеси и ресторанти отново посрещнаха напълно ваксинираните

...
В Сидни кафенета, фитнеси и ресторанти отново посрещнаха напълно ваксинираните
Коментари Харесай

Австралия се връща към живота: Заведенията в Сидни отвориха за ваксинирани след 107 дни локдаун |

В Сидни кафенета, фитнеси и заведения за хранене още веднъж посрещнаха изцяло имунизираните си клиенти след 107 локдаун, заяви Би Би Си.

Австралия си е сложила за цел да се научи да живее с ковид и последователно да стане още веднъж отворена страна.

Някои пъбове в Сидни, най-големия град в Австралия, отвориха една минута след среднощ локално време и другари и фамилии се събраха на по бира, демонстрираха телевизионни фрагменти и фотоси в обществените медии.

" Аз го преглеждам като ден на свободата, това е денят на свободата ", съобщи министър председателят на Нов Южен Уелс Доминик Пероте пред публицисти в столицата на страната Сидни. " Ние извеждаме нацията от пандемията, само че това ще бъде предизвикателство ".

Пероте предизвести, че броят на инфекциите ще се увеличи след отварянето и свободни от вируса щати като Западна Австралия и Куинсланд гледат по какъв начин ще наподобява животът в изискванията на COVID-19 на фона на опасения, че здравните системи ще бъдат претрупани.

Докато в Нов Южен Уелс броят на хората над 16 години, които са получили две дози ваксина, доближи до 74 %, в прилежащ Куинсланд, чиито граници остават затворени за жителите на Сидни, равнището е едвам 52 % и държавното управление на щата следва тактика за елиминиране на вируса, предвиждаща неочаквани локдауни, с цел да се управлява всяко експлоадиране на нови гнезда на заболяването.

Пероте разгласи завършек на локдауните в Нов Южен Уелс и получи мощна поддръжка за отварянето на Сидни, чието население, надхвърлящо 5 милиона души, устоя на строги ограничавания от средата на юни след експлоадирането на мощно заразния Делта вид на ковид.

Той се популяризира в Мелбърн и Канбера, което наложи локдауни в тези градове даже и откакто броят на случаите в Нов Южен Уелс спадна.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР