В Шуменския окръжен съд продължава делото срещу машинистите на влака-убиец

...
В Шуменския окръжен съд продължава делото срещу машинистите на влака-убиец
Коментари Харесай

Адвокатите на машинистите на влака от Хитрино поискаха и експертизата на фирмата-превозвач

В Шуменския областен съд продължава делото против машинистите на влака-убиец в Хитрино. За случая с взривената цистерна на гарата на 10 декември 2016 година са упрекнати машинистите Димитър Михнев и Радослав Петков.

Очаква се да бъдат прегледани видеозаписи от деня на железопътната злополука, станала на 10 декември 2016 година. От последвалия гърмеж починаха 7 души, 29 пострадаха, разрушени бяха десетки здания.

В няколко следващи съвещания ще бъдат предявени материали, коит о не са предоставени на отбраната при досъдебното произвеждане, изясни правосъдният асистент Стилян Стилянов: "7 000 фотоси, 24 часа видеозаписи и до два часа аудиозаписи ".

Видеоматериалите са от стационарни камери на търговски обекти и от дронове, а аудиозаписите са диалози сред жп чиновници.

"Това е от изключителна значимост за отбраната ", уточни юрист Ивайло Йорданов. Според него, направената външна експертиза на фирмата-превозвач също би помогнала за изясняване на случая.

"На този стадий външна експертиза няма по какъв начин да бъде импортирана. Ще намерим метод да го създадем по-нататък в процеса. Тя ще внесе изясненост какво е станало и по какъв начин е станало ", съобщи юрист Йорданов.

Заседание по делото ще има и в четвъртък.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР