В щата Флорида започна разследване за причините за срутването на

...
В щата Флорида започна разследване за причините за срутването на
Коментари Харесай

Разследват причините за срутването на мост в Маями

В щата Флорида стартира следствие за аргументите за сриването на пешеходен мост. При случая починаха минимум четирима души, а десетима други са настанени в болница. Към момента няма информация за потърпевши българи при този случай, заяви министерството на външните работи.

 © Българска телеграфна агенция / Michael Laughlin / South Florida Sun-Sentinel via AP
Срутилият се пешеходен мост е нов, повдигнат над претрупан път с няколко ленти и е връзката с Международния университет на Флорида. Открит е преди дни. Когато се е срутил, няколко коли са чакали под него на червен светофар.
Рик Скот, губернатор на Флорида: Ще има следствие, с цел да се разбере какво тъкмо се е случило и за какво. Ще търсим отговорност, в случай че някой е позволил неточност.
950-тонният мост е затиснал най-малко осем автомобила. Спасителни екипи с кучета ревизират дали под руините няма затрупани хора. Работата на екипите на място е затруднена, тъй като една част от моста е паднала на пътя, а друга остава във въздуха.
Хуан Перес, полицейски шеф в окръг Маями-Дейд: Надяваме се да действаме колкото е допустимо по-бързо, само че считам, че процесът ще бъде дълъг. Няма да е лесна задача да се оправим с тези части бетон. Зависими сме и от пожарникарите, които ще ни оказват помощ в издирването на затиснати хора.
За построяването на моста е употребена специфична технология. Според информация на CBS две компании, взели участие в градежа, са били упрекнати в рискови практики в предишното.
Марко Рубио, сенатор на Флорида: Ще бъде направена експертиза, която ще ни даде елементи от инженерна и градивна позиция, с цел да разберем грешката и повода за това пагубно сриване.
Мостът е издигнат, с цел да може да свърже Международния университет на Флорида с град Суитуотър. Решението за неговото създаване е взето, откакто студентка умира до момента в който пресича натоварения път.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР