В широки граници бяха минималните температури тази сутрин. От минус

...
В широки граници бяха минималните температури тази сутрин. От минус
Коментари Харесай

Слънчево и по-топло време днес

В необятни граници бяха минималните температури тази заран. От минус 5 градуса в столицата, до 6 градуса в Плевен, а на връх Мусала - минус 2. Днес ще бъде слънчево, като се изключи обособени региони в Югозападна България, където ще има по-трайна мъгла. Там и температурите ще останат по-ниски - към нулата. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са сред 9° и 14°, в София 8°-9°.

През нощта ще бъде безоблачно, със слаб югозападен вятър. Сутринта тук-там в низините и котловините видимостта ще бъде понижена. Минималните температури ще са сред минус 2° и 4°, в София - към минус 2°.

Утре оптималните температури ще бъдат сред 8° и 12°, в София - към 8°. Денят ще стартира слънчево, само че в котловините и към водните басейни ще остане мъгливо. След обяд облачността ще стартира да се усилва, най-рано в западните региони. Валежи обаче, са малко евентуални. Ще духа слаб, в Източна България и по Черноморието - сдържан вятър от юг-югозапад. Сутрешни мъгли се чакат на следващия ден край морския бряг, които обаче бързо ще се разсеят до слънчево време.

И в планините ще бъде слънчево. След обяд над масивите от Западна България облачността ще се усилва, само че ще се задържи съвсем без превалявания. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-югозапад.Температурите там ще се намалят спрямо през днешния ден и оптималните в курортите ще са сред 5 и 8 градуса.

И над по-голямата част от Балканския полуостров ще се задържи слънчево, преди обяд тук-там в равнините - мъгливо. По-значителни краткотрайни нараствания на облачността ще има над северозападните региони, само че ще е без основни превалявания.

У нас в четвъртък ще бъде облачно, вятърът ще се усили, а температурите ще се намалят. В петък валежи от дъжд се чакат основно в Западна България, а по здрач превалявания от дъжд и сняг ще има и в Предбалкана и високите котловинни полета, които тук-там ще продължат и в събота.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР