В сградата на Община Котел комисия, назначена със заповед на

...
В сградата на Община Котел комисия, назначена със заповед на
Коментари Харесай

Близо 30 хил. лева са събрани в Котел в помощ на пострадалите от земетресението 

В постройката на Община Котел комисия, назначена със заповед на кмета Коста Каранашев, отвори дарителските кутии, които бяха ситуирани в кметствата на територията на общината по отношение на потърпевшите от земетресението на 6 февруари.

Дарените парични средства от кутиите, както и от набирателната сметка, която Община Котел разгласи при започване на акцията са в размер на 29 769,17 лв.. Те ще бъдат преведени в интерес на потърпевшите при земетресението, което взе хиляди човешки животи при започване на месеца.

Кметът Коста Каранашев благодари на всички донори от община Котел, които демонстрираха човещина и самоотверженост за тази идея.

„ За следващ път, вие, жителите на община Котел доказахте посредством дарителският си акт, че имате положителни сърца и обединени в името на дадена идея, вършиме мощ. Сила, в която постоянно съм вярвал! “, уточни Каранашев.

Припомняме, че от началото на самодейността до този миг към огромното доброволческо семейство в котленско наред с кмета и екипа му се причислиха ръководителя на общинския съвет, кметове на кметства и общински съветници. В самодейността се включиха още чиновници от Община Котел, Природонаучния музей, учебни заведения, детски градини, евангелски църкви в Котел, Пъдарево и Мокрен. Сред жителите от общината, най-активни и съпричастни към скръбта на потърпевшите бяха жителите на град Котел и селата Ябланово, Соколарци, Тича, Боринци, Орлово, Филаретово, Стрелци, Малко село, Кипилово, Пъдарево, Остра могила, Градец и Мокрен. Те поддържаха самодейността и с непарични помощи като облекла, одеяла, олекотени якета и завивки, обувки, туристическа палатка и други помощи от първа нужда, които отпътуваха през вчерашния ден от пунктовете в община Котел към разпределителния център на Българския Червен кръст в Сливен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР