В сезона на тиквите не пропускайте да опитате и това

...
В сезона на тиквите не пропускайте да опитате и това
Коментари Харесай

Тиквени кремчета Наслада

В сезона на тиквите не пропускайте да опитате и това неустоимо предложение за крем с тиква

Необходими Продукти

За тиквата


● тиква - към 1 кг
● захар - 3 с.л
● вода - 1 ч.ч

За крема


● прясно мляко - 500 мл
● захар - 1/2 ч.ч
● брашно - 3 с.л
● ванилия
● масло - 50 г
● яйца - 1 бр
● сметана - 300 мл течна сладкарска
● бисквити - 1 пакет чаени какао

Начин на подготвяне

Почистете тиквата от семките и корите, нарежете на огромни части и я сложете в тава. Поръсете всяко парче със захар и сипете чаша вода. Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете на 180 градуса за 40 мин., махнете фолиото и допечете още 15 мин до подготвеност. Според фурната времето за печене на тиквата може да варира, преценете наглеждайте от време на време.

Направете крема като в касерола сложите 300 мл от млякото дружно със захарта и маслото. Сложете на котлона и оставете да кипне. Разбийте яйцето с останалото мляко и брашното.

Сипете яйчената примес на тънка струйка при непрестанно бъркане при млякото, като внимавате да не се пресече и загори. Бъркайте до втвърдяване и приемане на равен крем. Накрая ароматизирайте с ванилия и махнете от котлона. Извадете тиквата, пасирайте я и прибавете към крема. Разбъркайте и оставете крема да се охлади.

Разбийте сметаната, вземете една част от нея и я смесете с крема, като бъркате деликатно в една посока, след което прибавете останалата част и разбъркайте още веднъж доста деликатно.

Вземете десертни чашки, купички или каквито съдове имате и на дъното им натрошете по две бисквити, сипете от тиквения крем и от горната страна декорирайте със стрити на прахуляк бисквитки.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР