В сезона, който сякаш забавя времето, подканва към домашен уют

...
В сезона, който сякаш забавя времето, подканва към домашен уют
Коментари Харесай

„Зима“ – късометражна песен за сняг и лед

В сезона, който като че ли забавя времето, подканва към домакински уют и успокоява мисълта в безшумно съзерцаване, редакторите на „ Кинематограф “ са подготвили един асортимент от късометражни филми, които откриват действената и вдъхновяваща страна на смразяващите студове. Като продължение на тематичните стратегии „ Вода “ и „ Гора “, от най-голямата платформа за късометражно кино у нас ще ни показват най-новия си киноподбор – „ Зима “. Датата е 18-и януари, часът е 19:30, мястото - „ Клуб на пътешественика “ в София. Предвидени са прожекции още в Пловдив, Асеновград, Бургас и Благоевград.

Зрителите ще могат да се насладят на филми, които водят измежду някои от най-непристъпните и сурови места на планетата и разкриват част от рисковата и хипнотична хубост, забулена в снегове, ледове и виелици.


Снимка: Виктор Троянов

Премиера и пирон на вечерта ще бъде българското заглавие „ Зима “. Това е документален филм на режисьора Виктор Троянов, който се впуска в поетична и зрително удовлетворяваща история за свободните спускания и бавните, само че устойчиви промени, които настъпват в резултат на взаимоотношението сред човек и природа. Красивите фрагменти, съчетани с енергична музика, са навързани в непосредствен на всеки фен на зимните спортове сюжет, който слага кино лентата на Виктор Троянов някъде на границата сред документалното и игралното кино.


Виктор Троянов. Снимка: Ангел Попов
Режисьорът ще бъде специфичен посетител на събитието, на което феновете ще имат опцията да беседват с него и да схванат повече за основаването на кино лентата и тематиките, които той визира.

Снимка: Виктор Троянов

Освен едноименният филм, в програмата са включени още продукции от Франция, Германия и Съединени американски щати. Филми, които ще опишат за сърфирането измежду ледените парчета в едно от най-големите езера в света, ще срещнат феновете с изчезваща северна просвета, ще допрян със скритата романтика на една българска хижа и ще показват още три невероятни истории. Заредете се с топло въодушевление и заповядайте на най-смразяващата прожекция за месец януари, където може да спечелите и брой на Списание 8.

Научете повече за взаимната акция на Списание 8 и „ Кинематограф “ тук
Вижте програмата на Кинематограф тук
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР