В Северна Македония започва ваксинацията срещу COVID-19 с препарат на

...
В Северна Македония започва ваксинацията срещу COVID-19 с препарат на
Коментари Харесай

В Северна Македония ваксинират деца с препарата на Pfizer

В Северна Македония стартира имунизацията против COVID-19 с препарат на Pfizer/BioNTech на деца от 12 до 17-годишна възраст, чиито родители/настойници са записали час, оповестява електронното издание на вестник „ Слободен щемпел ".
Според последните данни на Министерството на здравеопазването на югозападната ни съседка са се записали към 1800 деца. В същото време имунизацията на възрастното население продължава.
Здравните чиновници упорстват, че единственият метод да се предотврати нова вълна на ковид и разпространяването на рисковия „ Делта " вид е допустимо най-бързата имунизация. Министерството на здравеопазването осведоми в неделя, че в страната са открити десетина случая на „ Делта " вариант и нито един от инфектираните не е бил имунизиран.
Според последните статистически данни, оповестени през вчерашния ден от отрасловото министерство, през предходното денонощие са регистрирани 21 нови случая на COVID-19 от 3358 направени теста. От тях 13 са от Скопие, 5 в Тетово и по един от Гостивар, Струмица и Дебър. Шестнадесет пациенти са приети в болница в лечебните заведения на страната. Регистрирани са двама излекувани пациенти, няма умряли.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР