В село Стефан Караджово се чувстват тормозени от крупния земеделец

...
В село Стефан Караджово се чувстват тормозени от крупния земеделец
Коментари Харесай

Известен земеделец заплашва жители. Жертва проплака: Хвали се с полицията. Иска да ме погребе жив

В село Стефан Караджово се усещат унизени от крупния земеделец Николай Димов и фамилията му. По думите им сигналите, които подават до институциите, остават без реакция.
„ Той пристигна, до момента в който аз си обикалях животните. Пита ме какво върша и че мислел да си кара своите крави. Започна да ме удря. Каза ми, че ще ме зарови жив и ще ме погребе в пасището ”, споделя Янислав Ковачев.
Той изяснява за случай на опасност от страна на земеделеца. „ Идва в базата с пушка и с Митко Щангата – защитата си ”, уточни Ковачев.
Екипът на NOVA потърси Николай Димов. Мъжът е аграрни производител, който обработва землищата на четири села. „ Аз съм ги наел като пазачи, назначени са на работа. Не знам да има такива случаи да са заплашвали някого. В момента полицията работи по въпроса – няма такива работи ”, съобщи той.
Димов отхвърля да е оказван тормоз, макар жалбите, подадени в полицията. Но видео, запечатано от камерите на различен земеделец, демонстрира, че охранителите на Димов са посетили негов съперник в бизнеса – Велко Велков. Той споделя, че е редовно унизен от Димов, а по думите му Министерство на вътрешните работи не реагира на сигналите му.
„ Страхувам се да. Преди към месец някъде дори идваха избрани лица да ме заплашват. И единият се похвали че полицията е с тях. Искат да разпродам всичко и да се махна. В един диалог с служителите на реда ми изясни да продавам всичко – животни, земя. Ако не ги продам и продължа да се развъртвам – или ще ме вкарат в пандиза, или нещо сходно ”, съобщи той.
Само преди година някой запалил джипа на Велко. Запалени били и бали, складирани за храна на животните. „ Откакто започнах да се развъртвам и да взимам земя, животни и пасища – стартира доста огромен напън. Не мога да си го обясня. Питал съм служители на реда, които ми споделиха да не знам доста, с цел да нямам проблеми ”, описа още той.
От полицията в Болярово отхвърлят коментар по случая. Там обаче са подадени и други тъжби. Като да вземем за пример за подправяне на автограф и подправяне на документи. Престъпление за което се оказва че множеството поданици се опасяват да алармират.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР