В Седмицата за превенция на детската пътна безопасност, част от

...
В Седмицата за превенция на детската пътна безопасност, част от
Коментари Харесай

Европейският ден без жертви на пътя - EDWARD

В „ Седмицата за предварителна защита на детската пътна сигурност ”, част от обичайна акция на „ Пътна полиция ” – „ Децата потеглят на учебно заведение. Да ги пазим на пътя! ”, за четвърта поредна година се организира огромната интервенция EDWARD – Европейският ден без жертви на пътя. Целта на самодейността, която се организира в цяла Европа е ограничение до най-малко броя на тежките ПТП. Чрез засилена контролна активност по съблюдаване условията на ЗДвП и повишение степента на осведоменост на обществото за пътно-транспортния травматизъм и аргументите за същия, чиновници на бранш „ Пътна полиция ” във Варна и в страната ще се стремят към сполучливото осъществяване на самодейността.

Европейският ден без починали на пътя се проведена от Европейската мрежа на службите на пътна полиция - TISPOL и се организира като част от Европейска седмица на подвижността, чието мото тази година е „ Обичам фамилията си! Да го пазим на пътя! ”.

Тази година този ден ще бъде 26 септември.
Идеята е, в интервала преди и по време на интервенцията всички участници в придвижването по пътищата да помислят даже единствено за няколко минути за рисковете, с които се сблъскват; за рисковете, с които може да изложат живота на останалите участници; и за това по какъв начин самите те може да допринесат за намаляването на рисковете на пътя.
Активна е специфична секция в електронния уебсайт на „ Пътна полиция ”, отдадена на EDWARD: Брояч на дните

Два дни по-късно – на 28 септември (събота) е разгласен за „ Ден на предварителната защита на детската пътна сигурност ”.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР