В сайта MalwareBytes се появи снимка и подробна информация на

...
В сайта MalwareBytes се появи снимка и подробна информация на
Коментари Харесай

GrayKey: кутийката за $30 000, която може да хакне всеки iPhone

В уеб страницата MalwareBytes се появи фотография и подробна информация на устройството GrayKey. С негова помощ може да бъде хакнат всеки iPhone с iOS 11.
GrayKey е дребна кутийка с два Lightning кабела, основана от компанията Grayshift . Към устройството могат да бъдат включени два iPhone по едно и също време. GrayKey има потребност от към две минути, с цел да се конфигурира нужния програмен продукт за разтрошаване на паролите. Ако е сложена ключова дума с четири признака, нейното разтрошаване става за няколко часа. А в случай че паролата е с 6 признака, нейното сортиране става за няколко дни. По време на работа, на екрана на смарт телефона се изобразява интерфейса на GrayKey.



С помощта на устройството може да бъде хакнат всеки iPhone, работещ под ръководството на операционната система iOS 11. MalwareBytes разгласява и скрийншот, потвърждаващ съвместимостта на GrayKey с iPhone X, употребяващ iOS 11.2.5.



Предлагат се две версии на GrayKey. Младшият вид коства $15 000 и изисква връзка с интернет. Втората версия коства $30 000 и може да се употребява на всички места, тъй като за нейната работа не е нужен интернет.

Не се знае по какъв начин работи GrayKey. Само се допуска, че се употребява някакъв джейлбрейк. Специалистите по осведомителна сигурност се притесняват, че старшата версия елементарно може да попадне в непознати вражески ръце.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР