В съвременният свят, където компютърът е най-добрия помощник на работа

...
В съвременният свят, където компютърът е най-добрия помощник на работа
Коментари Харесай

Трикове за подобряване на зрението

В актуалният свят, където компютърът е най-хубавия асистент на работа и най-интересното забавление вкъщи, от ден на ден хора се оплакват от проблеми със зрението. Не дребна „ заслуга ” за това имат също напрежението и нечистият въздух. Малцина са тези, които вечер не си потеглят от офиса с зачервени и сухи очи, пред които предметите като че ли плуват в мъгла. А това към този момент са сигнали за съществуване на проблем.

Най-честото следствие от систематичната изтощеност на очите е главоболието. С течение на времето обаче стартира да се утежнява и зрението. Можем да загубим „ острия си поглед ” също от хронично недоспиване – още една „ екстра ”, която изискуем на актуалния стресов метод на живот.

Гимнастика за очи
Бърза и лесна за осъществяване, гимнастиката за очи, може бързо да смъкна напрежението от очите и даже да облекчи мъчителното главоболие. Това е допустимо, защото очните нерви са свързани с кръвоносните съдове на мозъка.

Гимнастиката се състои от три елементарни извършения, които лишават не повече от 10-15 мин. единственото, което би трябвало да извършите, е да отвърнете взор от компютъра

Упражнение №1. Плътно затворете очи за няколко секунди, по-късно внезапно ги отворете. Повторете това 8 пъти.

Упражнение №2. Без да движите главата си, погледнете наляво, надясно, нагоре и надолу. След това повторете същото, единствено че със затворени очи.

Упражнение №3. Движете очите си по посока на часовниковата стрелка и назад. Повторете го и със затворени очи.

Масаж
Първо се извърнете компютъра, отпуснете се умерено на стола и затворете очи. Напипайте сензитивната точка в основата на веждите и започнете да я масажирате по посока на часовниковата стрелка. След това с възглавничките на пръстите леко потупайте задачите клепачи. Вибрацията от тези придвижвания също понижава умората. Още една значима точка се намира в средата на веждите.

Този масаж усъвършенства циркулацията на кръвта и по този начин отстранява умората в очите. Редовното му използване даже може да усъвършенства остротата на зрението.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР