В съвременния свят все повече и повече хора предпочитат такива

...
В съвременния свят все повече и повече хора предпочитат такива
Коментари Харесай

Предимства на използването на електрическа четка за зъби

В актуалния свят от ден на ден и повече хора избират такива съвременни джаджи като електрически четки за зъби. За разлика от елементарната четка за зъби, електрическата четка за зъби може да почисти освен емайла, само че и венците, субгингивалните джобове и езика. В последна сметка единствено цялостната грижа подсигурява здравето на устната празнина.

Защо електрическата четка е по-ефективна

Въпреки напъните ни, косъмчетата на елементарната четка за зъби не могат да доближат цялата плака и зъбен камък, насъбрани в пространствата. За разлика от ръчната, електрическата четка работи по-ефективно и ето за какво: 
косъмчетата му могат да обхванат по-далеч с помощта на пулсационни и звукови или ултразвукови технологии;  тя обезпечава отмерено налягане. Твърде доста хора, които мият зъбите си на ръка, почистват добре едната страна на устата си, само че не могат да поддържат същата непорочност от другата страна (десничарите постоянно почистват по-старателно лявата страна и обратното). Умното устройство постоянно ще ви каже, когато натиснете прекомерно силно; електрическа четка за зъби оказва помощ на деца и хора с физически увреждания да почистват зъбите си дейно, без непотребни усилия; 


 
в случай че употребявате четка с няколко дюзи, тогава едно устройство може да се употребява от няколко членове на фамилията едновременно;  време. Електронната четка за зъби ви разрешава да миете зъбите си по-дълго и по-щателно. Повечето от тях са оборудвани с таймер. Настройва се на едно и също време за всяка зона, което обезпечава по-добро, по-дълго разчистване и прелестно чувство за чистота; грижа за венците. Зъбната четка има доста деликатна козина, направена от модерни материали, те са хипоалергенни и изцяло безвредни за здравето. Много модели имат специфичен режим на масаж. Масажът усъвършенства кръвообращението във венците, надлежно те получават повече хранителни субстанции, както и емайла и корените. Благодарение на това чувствителността последователно понижава.
Както всяко друго устройство, четката има някои противопоказания: 
електрически четки не се позволяват за потребление от деца под 3 години;  противопоказни са за хора с фасети и корони; 


 
могат да увредят емайла, в случай че зъбите ви са доста чувствителни към търкане (въпреки че в този случай механичните разновидности също могат да бъдат опасни);  не могат да се употребяват при хора с кариес на стадий бяло леке.
Една от известните марки на такива модерни четки са електрическите четки Oral-B.

Важно е да се знае

Сред най-интересните и необикновените характерности на четките и накрайниците Oral-B са: 
три категории активност на въртене на почистващата глава: ниска, междинна и твърда. Четките от твърда категория би трябвало да се употребяват единствено по наставление на ортодонт, защото при мощен напън те нараняват околната тъкан и могат да повредят емайла. Най-добре е да изберете четки от междинна категория, те са се потвърдили съвършено в премахването на зъбната плака и деликатното разчистване на зъбната повърхнина. Що се отнася до четките от ниска категория, те се употребяват при положение на кървене на венците;  технология за двойно разчистване на зъбите (тази иновация се намира в моделите от серията Vitality). Благодарение на възвратно-постъпателните придвижвания електрическите четки за зъби от серията Oral-B Vitality са в положение изцяло да отстранен остатъците от храна сред зъбите; 


 
потребление на таймер, т.е. потребителят ще бъде известен за нуждата от довеждане докрай на хигиеничната процедура незабавно щом процесът на миене на зъбите надвиши интервала от 2 минути;  синхронизация със смарт телефон. Такава функционалност има в модела Oral-B Genius 8000. Софтуерът може да бъде изтеглен от мрежата или от формалния уебсайт на Oral-B.
С помощта на програмата е елементарно да се следи процеса и качеството на разчистване на зъбната повърхнина на екрана на смарт телефона. Всички сполучливо измити зъби ще светят в синьо на екрана на смарт телефона. Зоните на устната празнина, които изискват в допълнение разчистване, също ще бъдат маркирани с мрачен колорит.
Тази публикация ви хареса? Следете всичко най-интересно от Econ.bg и във
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР