В съвременния глобален и взаимосвързан свят всеки акт на агресия

...
В съвременния глобален и взаимосвързан свят всеки акт на агресия
Коментари Харесай

КСНС: Всяка агресия е с непредвидими последици, кризите да се решават с дипломация

В актуалния световен и взаимосвързан свят всеки акт на експанзия има капацитет да провокира последствия с непредвидим темперамент и мащаб. Страните би трябвало да положат старания за разговор и кротичък излаз от обстановката с дипломатически средства, както и за опазване на нуклеарното съглашение с Иран. Това е общата позиция на политическото управление на страната, както и на началниците на службите и на отбранителните структури, които се събраха на Консултативен съвет за национална сигурност при президента Румен Радев.

Повод стана рецесията в Близкия Изток и американските и ирански удари на територията на Ирак.



Президентът, който показа пред медиите решенията на съвета, уточни за какви съответни рекомендации е било реализирано единодушие. На първо място на всички равнища в интернационален и съюзен формат България ще поддържа позиция комплицираната обстановка в Близкия Изток да се взема решение с дипломатически средства.
Снимка: Ладислав Цветков
Службите ще наблюдават непрекъснато процесите, които имат капацитет да основат опасности и закани за националната сигурност. Министерството на външните работи, на собствен ред, би трябвало да поддържа непрекъсната връзка с българските жители в зоните на напрежение, като може и да актуализира създадените рекомендации за гарантиране на тяхната сигурност. Министерството на защитата поема уговорката да обезпечи сигурността на българските военни в чужбина.
Напрежението в Близкия изток: Обсъждат при президента рисковете и заканите за България Румен Радев привиква Консултативния съвет за национална сигурност
При смяна в ситуацията ще бъдат приложени и „ спомагателни ограничения за отбрана на популацията и обектите от сериозната инфраструктура на страната “, сподели Радев в края на изказването си.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР