В съвременната медицина неинвазивните пренатални тестове имат важна роля за

...
В съвременната медицина неинвазивните пренатални тестове имат важна роля за
Коментари Харесай

Лаборатория ЛИНА предлага неинвазивни пренатални тестове

В актуалната медицина неинвазивните пренатални проби имат значима роля за ранното разкриване на хромозомни аномалии по време на бременността. Те употребяват напреднала технология, която проучва свободната ДНК на плода, циркулираща в кръвта на майката, без риск от импровизиран аборт. Това способства за спокойствието и сигурността на бъдещите родители, като им разрешава да създадат осведомен избор по отношение на здравето на техните бебета.

Именно заради тази причина една от най-големите лаборатории в страната – „ ”  предлага проби на водачите в тази сфера: на  Centogene и , на BGI.  

Centogene e синоним на немско качество. Компанията е основана в Германия и е профилирана в диагностиката на редки генетични болести. Тя има голям брой интернационалните акредитации (ISO, CAP и CLIA). Нейният тест се употребява за скрининг на най-често срещаните фетални хромозомни аномалии - тризомия 21 (синдром на Даун), тризомия 18 (синдром на Едуардс), тризомия 13 (синдром на Патау) и анеуплоидии на половите хромозоми.

BGI e огромна китайска компания, която обслужва клиенти допълнително от 100 страни. Като пионер в региона на неинвазивните пренатални проби, тя държи на медицинските нововъведения в името на  здравето на бебетата и бъдещите майки. Можете да изберет от два теста на тази компания. е един от най-всеобхватните, предопределен за скрининг на всичките 23 хромозомни двойки. Той дава опция за разкриване на най-честите хромозомни анеуплоидии и 84 микроделеционни синдроми във, фетална ДНК изолирана от майчина кръв.  са два теста в едно. За NIFTY Pro® може да се добави още, че с него се реализира скрининг за 27 болести, в това число скелетни, сърдечни и синдромни положения, породени от моногенни разновидности на 18 гена - BRAF, CHD7, COL11A1, COL1A1, COL1A2, COL2A1, FGFR1, FGFR2, FGFR3, HRAS, KRAS, LMNA, MAP2K1, MAP2K2, SOX9, STAT3, TSC1, TSC2. NIFTY® Mono /single - gene screening/ е за положения, породени от единични гени. С този тест се прави инспекция за разнообразни клинични значими генетични положения на плода, които не могат да бъдат открити с обичайните неинвазивни пренатални проби.

И трите теста се правят от венозна кръв, взета от майката. Те могат да се проведат от 10-та гестационна седмица. Подходящи са за всички бременни дами и са целесъобразни при дами с нараснал риск. Могат да бъдат направени и при двуплодна бременност.

Необходимо е попълването на осведомено единодушие от пациента за осъществяване на проучването. За проучванията се взема венозна кръв.

 

 

* обява

 

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР