В Саудитска Арабия ще се проведат Азиатските зимни игри през

...
В Саудитска Арабия ще се проведат Азиатските зимни игри през
Коментари Харесай

Ски в сърцето на пустинята: Саудитска Арабия ще домакинства на зимни игри СНИМКИ+ВИДЕО

В Саудитска Арабия ще се проведат Азиатските зимни игри през 2029 година. Ключово място в програмата е планувано за футуристичен мегаград в пустинята, чиято стойност се пресмята на цели 440 милиарда паунда.

Игрите ще се проведът в курорта Трохена, Неом. Смята се, че градежът ще бъде приключен до 2026 година.

Кандидатурата на страната за игрите, която включва 47 разнообразни събития, беше " единомислещо утвърдена " от Олимпийския съвет на Азия.

Трохена е част от плана Неом на Мохамед бин Салман. Мегакомплексът е значим дирек на футуристичната визия на Салман за страната през 2030 година.

Идеята е в промяна на стопанската система на арабската страна, която през днешния ден разчита съвсем напълно на добива на петрол. Включително Саудитска Арабия да се трансформира в спортно средище.

Комплексът ще включва първият външен ски курорт в Емирството, изкуствено езеро със с течаща вода, естествен резерват.

Планът е всичко да бъде съхранено напълно с възобновима сила.

Мястото не е определено инцидентно –температури в Трохена са надалеч по-ниски от тези в други част ина Саудитска Арабия.

Зимните температури падат под нула градуса, а средногодишните температури са с цели 10 градуса по-ниски от другите елементи на страната. Тази информация откриваме на уеб страницата на Неом.

След формалното решение на Олимпийския съвет на Азия врастите в Кралството означават, че пустините и планините на Саудитска Арабия ще се трансфорат в сцена на зимни спортове, написа " Дейли Мейл ".

Събитието включва надпревари по ски, сноубордд, хокей на лед, фигурно пързаляне и други Общо 47 дисциплини, 28 от които са на сняг, а 10 на лед.

Снежната завивка няма да е проблем. Разбира се, ще има и натурален сняг, само че се чака да се употребява и помощта на науката - в това число потреблението на неестествен подобен.



Директорът на Неом - Надми Ал-Наср, разяснява, че ще има подобаваща инфраструктура за основаването на зимна атмосфера в сърцето на пустинята.

 Игрите ще бъдат следващото спортно събитие, извършено в Саудитска Арабия, което ще усили наличието на страната в международния календар.

Междувреметто управляващите срещат рецензии, че изпозват спорта, с цел да трансформират имиджа си и да отвлекат вниманието от проблемите с човешките права.



Този август в Джеда се организира конфликта сред Джошуа и Усик. Страната бе хазаин и на съревнование от Формула 1, а богати шейхове имат основно присъединяване в голям брой европейски тимове.

Очаква се Кралството да се опита да завоюва семейството на Световното състезание по футбол, дружно с Гърция и Египет.

This is, the peak of innovation, technology, wellness and sustainable living.
— TROJENA (@NEOMTROJENA)

 

 Превод:  GlasNews.bg

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР