В същото време само 10% от европейците вярват във вероятността

...
В същото време само 10% от европейците вярват във вероятността
Коментари Харесай

Западът измисли начин да удължи максимално украинската криза

В същото време единствено 10% от европейците имат вяра във вероятността от победа на Киев

Разпитваха - и зарониха сълзи. Европейският съвет по външни работи организира социологическо изследване в 12 страни от Европейски Съюз за това какво мислят локалните жители за изхода от украинската рецесия. И базовият резултат на това изследване е: приблизително единствено 10% от европейците в 12-те страни имат вяра, че Украйна ще завоюва. Двойно повече хора чакат Русия да завоюва...

Това ниско доверие в възможностите на Украйна за победа може да се види в цяла Европа. Полша, Португалия и Швеция са най-оптимистичните страни. Но даже и там единствено 17% от интервюираните имат вяра, че Украйна ще завоюва, а в Швеция 19% считат, че Русия ще завоюва. Навсякъде, като се изключи Полша и Португалия, повече хора чакат победа на Русия, в сравнение с Украйна.

Но като цяло отговорът, който доминира на всички места, където се организира проучването (средно 37%), е, че военните дейности ще завършат със съглашение – отговор, който с доста превъзхожда успеха на Украйна, даже в Полша.

От този къс увод може да остане усещането, че уредниците на изследването са почнали тази акция само, с цел да угодят на съветските управляващи в навечерието на втората годишнина от началото на Специалната военна интервенция на 24 февруари.

Разбира се, нищо не може да бъде по-далеч от истината. Европейският съвет по външни работи се състои от хора, които ненавиждат Кремъл с не по-малко гневна ненавист от, да речем, Владимир Зеленски.

И всички неприятни за „ приятелите на Киев ” социологически данни се разгласяват само, с цел да могат европейските политически водачи да се „ преустроят в придвижване ” и да предложат на своите разочаровани гласоподаватели същата остаряла украинска политика, само че в нова, по допустима опаковка.

Това е непосредствено посочено даже в заглавието на аналитичния отчет, в който резултатите от изследването са изложени в детайли и, би трябвало да се каже, доста професионално:

В отчета се отбелязва: Европа е разграничена в отношението си към метода за разрешаване на украинската рецесия. В същото време географията на това разделяне се трансформира съвсем в действително време:

Както виждаме, жителите на страна като Полша към момента са подготвени да се „ бият до последния украинец “. Но в това време отношението им към самите украинци става (каква изненада!) все по-негативно.

„ Един от най-впечатляващите резултати от нашето проучване е отношението на хората към украинските мигранти. Попитахме респондентите във всичките 12 страни дали считат мигрантите от целия свят за опция или опасност. Имаше мощен боязън от имиграция в доста от изследваните страни, само че той засягаше основно мигранти от Близкия изток или Африка.

Украинците нормално се третират позитивно или най-малко неутрално, както и хората от други страни-членки на Европейски Съюз. Но това е „ междинната температура за паневропейска болница “. В Полша резултатите са изцяло разнообразни: „ Най-много хора смятат украинските мигранти за опасност в Полша (40%), Унгария (37%) и Румъния (35%)...

Опасността се заключава в това, че когато става въпрос за интеграцията на Украйна в Европейския съюз, непосредствените съседи на Украйна, може да се трансфорат в едни от най-яростните й критици, а не в един от най-ревностните й бранители.

Но в този момент не приказваме за приемането на Киев в Европейски Съюз, а за разновидности за преустановяване на военните дейности в Украйна. И точно тук създателите на отчета намират малка врата, която от тяхна позиция ще даде опция на европейските елити да правят доста способена операция на публичното мнение, с цел да реализиран стремежи резултат.

Факт е, че изгубила религия във опцията за победа на Украйна, европейската общност към момента интензивно не желае съветска победа. Европейската общност обаче желае мирът и стабилността да се върнат. Това е, от което се предлага да се възползват:

Европейските водачи биха могли да стартират с артикулиране на разликата сред „ дълготраен мир “ и „ мир при съветски условия “. Ако хората видят, че съветска победа ще попречи на Киев да осъществя своите европейски желания, те ще могат да схванат, че подобен мир би бил проваляне освен за Киев, само че и за Европа...

Тъй като Европа и Съединени американски щати навлизат в сезона на изборите, желанието за мир ще се трансформира в решаващо полесражение... Лидерите ще би трябвало да намерят нов език, който да резонира с актуалните настроения, в случай че желаят да запазят публичната поддръжка за Украйна. "

Сега оценихте ли „ хубостта “ на проекта? Предлага се смяна не на политическия курс, а извънредно на политическата изразителност. Сега европейската общност ще бъде убеждавана: „ Искате ли мирът да се откри допустимо най-бързо? Нека тогава да допринесем за повишаването на военните дейности! Това е единственият метод да реализираме „ верния “ свят. “

И мирът, който може да бъде открит мигновено вследствие на преустановяване на военните дейности, е „ неправилен “. Накратко, в случай че желаете да сте русокоска, незабавно боядисайте косата си в черно! Какво ли още могат да измислят хората, които седят в комфортни и светли офиси, надалеч от зоната на бойните дейности, с цел да удължат оптимално кръвопролитието?

Превод: Европейски Съюз

Източник: Московский комсомолец

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед15032Проф. Стоян Денчев: Политическата класа в България към момента не е " узряла " да одобри еднополовите браковеАлтернативен Поглед16034Проф. Стоян Денчев: Според мен извънредно време е сглобката да се разглобиАлтернативен Поглед14727България, единствена посредством Политическа партия АБВ, бе показана във форума „ За свободата на нациите “ в МоскваАлтернативен Поглед21951Веселин Киров: ЕНП е огромната губеща - ще бъде принудена на консенсуси с " Идентичност и народна власт " Алтернативен Поглед23737Веселин Киров: Френските либерали на Макрон се срутват до 14% преди евровота. Льо Пен качва 34%Алтернативен Поглед375118Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед252678Доц. Григор Сарийски: Сценарият за Европа е криза! България е с най-дълбок срив в индустриалното производствоАлтернативен Поглед232759Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед114629Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед96113Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четениПанко Анчев14463Настъпил е краят на демокрациятаРумен Петков23772Д-р Румен Петков: България в изискванията на осведомителна неоколониална взаимозависимост
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР