В САЩ невинно осъден мъж беше освободен, след като излежа

...
В САЩ невинно осъден мъж беше освободен, след като излежа
Коментари Харесай

Освободиха мъж, лежал по погрешка в затвора 34 години

В Съединени американски щати почтено наказан мъж беше освободен, откакто излежа 34 години за грабеж, в който не е взел участие.

Сидни Холмс бе наказан на 400 години затвор през 1988 година Жителят на Флорида беше упрекнат в присъединяване във въоръжен обир покрай град Форт Лодърдейл същото лято.

Тогава двама неустановени мъже слезли от колата на паркинга на смесения магазин и ограбили двама закъснели купувачи. Твърди се, че Холмс е бил водач на двойка извършители и им е оказал помощ да избягат от мястото на престъплението, съобщи CNN.

Повторното следствие на неговия случай стартира през 2020 година с помощта на напъните на екипа на The Innocence Project („ Проект Невинност “). Оказа се, че Холмс е влезнал в пандиза само поради марката на колата си.

Крадците избягали с кафяв Oldsmobile Cutlass. Няколко седмици след обира братът на една от жертвите забелязал на улицата тъкмо същата кола, която Холмс имал, и дал нейния номер на полицията. Мъжът бе арестуван.

При първото различаване пострадалите не го разпознали, само че при второто въпреки всичко удостоверили, че точно той е карал. В същото време съдът не взе поради показанията на роднините на Холмс, които настояват, че по време на обира той е бил на друго място.

Освен това колата на Холмс имаше няколко " основни разлики " от колата на нападателите. Освен показанията на очевидци, следствието не откри доказателства, потвърждаващи виновността му.

Въпреки това журито призна Сидни Холмс за отговорен и съдът го осъди на 400 години затвор. По време на следствието и в ареста мъжът отхвърли да е съпричастен към закононарушението и се опита да издейства преразглеждане на случая.

По-рано тази седмица съдът откри Холмс за почтен и подреди незабавното му освобождение от ареста. „ Никога не съм губил вяра и имах вяра, че това ще се случи един ден “, сподели той, откакто се срещна със фамилията си.

Отделът за обзор на прокурора във Флорида призна в изказване, че в случай че през днешния ден Холмс беше обвинен при сходни условия, той даже нямаше да бъде упрекнат.

Не е открита самоличността на нападателите, направили грабежа през 1988 година По-рано беше обявено, че в американския щат Мисури е освободен почтен мъж, наказан на пожизнен затвор. Той прекарал 28 години зад решетките. 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР