В САЩ наближава развръзката: Джо Байдън продължава да води, а

...
В САЩ наближава развръзката: Джо Байдън продължава да води, а
Коментари Харесай

Байдън е на крачка от победата, шансовете на Тръмп - все по-малки

В Съединени американски щати наближава развръзката: Джо Байдън продължава да води, а републикански сенатори се обърнаха против Тръмп след последната му конференция, чието лъчение бе прекратено от редица телевизионни канали.

След президентските избори в Съединени американски щати към момента няма изясненост кой ще ръководи страната през идващите четири години.

В очакване на развръзката

Кандидатът на демократите Джо Байдън прикани към самообладание и изрази оптимизъм, че той и неговата кандидатка за вицепрезидентския пост Камала Харис ще завоюват конкуренцията.

Към този час Байдън събира минимум 253 от нужните му 270 гласа. Ако се прибавят и гласовете от Аризона, където съгласно няколко медии Байдън към този момент е спечелил, гласовете за него набъбват до 264 против 214 за Тръмп.

Остри рецензии против Тръмп

В същото време актуалният президент на Съединени американски щати озадачи даже личните си съпартийци с конференция, в която освен още веднъж се разгласи за победител на изборите, само че и за следващ път насочи голословни обвинявания за изборни измами. Редица телевизионни канали в Съединени американски щати прекратиха прибързано излъчването на конференцията и разкритикуваха Тръмп поради погрешните изказвания в изявлението му.

"И ето, че още веднъж сме в необикновената обстановка освен да прекъснем президента на Съединени американски щати, само че и да поправяме изявленията му ", съобщи Браян Уилямс от новинарския канал МSNBC. Само CNN и Fox News демонстрираха цялата конференция на Тръмп. Но след края ѝ Андерсън Купър от CNN сподели, че "Тръмп се държи като дебела костенурка, легнала по тил на жаркото слънце и риеща с крайници, тъй като осъзнава, че времето ѝ е изтекло ".



Остри рецензии насочиха и редица водещи представители на Републиканската партия.

"Тотална война "

Паралелно с това най-големият наследник на Тръмп прикани татко си към "тотална война ". "За бъдещето на Америка би било най-добре, в случай че Доналд Тръмп тръгне на тотална война, с цел да бъдат разкрити всички измами ", написа той в Туитър и добави, че било извънредно време "да разчистим и да не изглеждаме повече като бананова република ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР