В САЩ мистериозна компания, подкрепяна от милиардери от Силиконовата долина,

...
В САЩ мистериозна компания, подкрепяна от милиардери от Силиконовата долина,
Коментари Харесай

Мистериозна компания изкупува земя, за да построи града на бъдещето

В Съединени американски щати мистериозна компания, подкрепяна от милиардери от Силиконовата котловина, изкупува земя в северния регион на Калифорния, възнамерявайки да построи напълно нов град в щата. 

Според публикация в Business Insider инвеститорите включват някои от най-разпознаваемите имена на Долината, от Марк Андреесен до Лорън Пауъл Джобс.

Flannery Associates влага 800 милиона $ за придобиване на 1000 акра земеделска земя в окръг Солано, североизточно от град Сан Франциско.

От 2018 година компанията е придобила към 52 000 акра земя в региона на военновъздушната база Травис. Според отчета държавни чиновници са почнали следствие на покупките заради опасения, че компанията може да съставлява непознати ползи.

Малко се знае за Flannery Associates и нейните съответни проекти за развиване на града. Компанията се управлява от Ян Срамек, 36-годишен някогашен търговец на Goldman Sachs, пише Times. Сред поддръжниците му са Марк Андреесен, Пауъл Джобс, Майкъл Мориц от Sequoia Capital, съоснователят на LinkedIn Рийд Хофман и др. Все още не е ясно какъв брой всеки от тях е вложил в компанията.
 Карта на Калифорния, карта, военновъздушна база Травис, Нов град, Силициевата котловина, Купете земя През 2017 година Flannery Associates предложи концепцията за превръщането на окръг Солано в пешеходен град. Снимка: Гугъл Maps
През 2017 година Flannery Associates показа концепцията за превръщането на окръг Солано в град с чиста сила, пешеходно наличен за десетки хиляди поданици. Според данни за недвижими парцели междинната цена на жилище в окръга е 585 000 $.

Майкъл Мориц сподели, че компанията е закупила към 1400 акра земя за по-малко от 5000 $ на акър. Оттогава обаче покупната цена скочи внезапно, като вложителите харчат до 15 000 $ за акър. Адвокатите на Фланъри заведоха дело през май против група притежатели на земя от окръг Солано, потвърждавайки, че са се наговорили да надценят парцелите си.

В делото се твърди, че компанията е надплатила на притежателите с почти 170 милиона $ и търси обезщетение в размер на минимум 510 милиона $.

Изданието отбелязва, че Силиконовата котловина от дълго време се стреми да построи град от нулата, от време на време с утопична визия за " интелигентен град ". Основателите на софтуерни компании, в това число Бил Гейтс и Илон Мъск, също имат идея за лични градове.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР