В Сърбия днес започва производството на руската ваксина срещу COVID-19

...
В Сърбия днес започва производството на руската ваксина срещу COVID-19
Коментари Харесай

Сърбия започва производство на руската ваксина Спутник V

В Сърбия през днешния ден стартира производството на съветската ваксина против COVID-19 " Спутник V ", заяви организация Танюг, представена от Българска телеграфна агенция.  

Самолет от Русия с съставените елементи за съветската ваксина кацна нощес в Белград. Министърът за нововъведения и софтуерно развиване Ненад Попович съобщи през вчерашния ден, че в белградския институт " Торлак " всичко е готово и производството на съветската ваксина ще стартира в следобедните часове. Той посочи за РТС, че в първия интервал от четири до шест месеца ще бъдат създадени четири милиона ваксини  " Спутник V ". 

Попович уточни, че имунизацията ще се употребява най-вече за имунизиране на жителите на Сърбия, тъй като подобен е договорът сред президентите на Русия Владимир Путин и Сърбия Александър Вучич, само че Сърбия ще оказва помощ на района.  

Очаква се първата доза от " Торлак " да дойде в пунктовете за имунизация след 10 дни.  

Руският народен институт за епидемиология и микробиология " Гамалея " удостовери на 19 май качеството на имунизацията, създадена в " Торлак ", и утвърди в бъдеще в този сръбски институт да се създава имунизацията " Спутник V ". Сърбия по този метод ще се трансформира в първата страна в Европа, която ще създава тази ваксина. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР