В съответствие с правомощията си и на основание на чл.

...
В съответствие с правомощията си и на основание на чл.
Коментари Харесай

ВАП сезира МВР и Столична община да опазят реда по време на Луковмарш

В сходство с пълномощията си и на съображение на член 145, ал.1, т.6 от Закона за правосъдната власт (ЗСВ), Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира министъра на вътрешните работи и кмета на Столична община (СО), в границите на тяхната подготвеност, да подхващат ограничения за съблюдаване на използваните нормативни наставления, за запазване на публичния ред и отбрана правата на жители в случаи на зародила заплаха по време на така наречен „ Луковмарш “, оповестиха от прокуратурата.

Във ВАП е формирана кореспонденция след постъпило писмо от служебния министър на външните работи, в което е изразено терзание от провеждането на такова събитие. Постъпили са и мнения от Министерство на вътрешните работи, ДАНС и от неправителствени организации, свързани с хипотетични опасности за нарушавания на публичния ред.

С оглед гореизложеното и в сходство с пълномощията си, ВАП сезира способените органи да подхващат ограничения за недопускане на нарушение на публичния ред и в отбрана на правата на жителите по отношение на мероприятието./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР