В съответствие с конституционните си правомощия държавният глава Румен Радев

...
В съответствие с конституционните си правомощия държавният глава Румен Радев
Коментари Харесай

Румен Радев подписа указа за назначаването на Галина Захарова за председател на ВКС

В сходство с конституционните си пълномощия президентът Румен Радев подписа декрет за назначението на арбитър Галина Захарова за ръководител на Върховния касационен съд на Република България, оповестиха от прессекретариата на президента.

 За първи път жена застава отпред на Върховния касационен съд Виж още

Днес президентът Радев е имал среща с определената от Висшия правосъден съвет за ръководител на Върховен касационен съд, на която е поздравил Галина Захарова за гласуваното й доверие и й е поискал триумф в виновната й задача.

В диалога двамата са разискали отстояването на върховенството на правото и правилата на демократичната страна в работата на висшите съдии.

Галина Захарова, която ще бъде първата жена отпред на Върховен касационен съд, беше определена единомислещо с 20 гласа " за ".

Тя е известна като дълготраен арбитър с извънреден престиж и доверие измежду сътрудниците си. Заемаше позицията зам.-председател на Върховен касационен съд и началник на наказателната гилдия.

Захарова получи поддръжка на Пленума на съда. Кандидатурата ѝ беше издигната от Общото заседание на съдиите във Върховния касационен съд.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР