В самия край на настоящия парламент зам.-председателите на Народното събрание

...
В самия край на настоящия парламент зам.-председателите на Народното събрание
Коментари Харесай

На изпроводяк Марешки и Симеонов предложиха по-висок праг за влизане в парламента

В самия завършек на сегашния парламент зам.-председателите на Народното събрание Валери Симеонов и Веселин Марешки, които са съдружни сътрудници за идните избори, за пръв път внесоха общ законопроект.

Поправките плануват увеличение на прага за влизане в Народното събрание от 4 на 6% и е ясно, че няма по какъв начин да бъдат признати освен поради спорната концепция, само че и тъй като в петък депутатите излизат във почивка и ще се съберат още веднъж, с цел да разхлабен Народното събрание.

В петък Марешки стимулира предлагането с това, че с по-високия предел в Народното събрание нямало да могат да попадат " инцидентни обединения, събрани небрежно, колкото единствено да прескочат прага и да вземат партийна субсидийка ".

Любопитно е, че обединението сред " Воля " и НФСБ събира 1.8% поддръжка съгласно " Алфа рисърч " и 2.6% съгласно " Галъп ", което значи, че е надалеч под сегашната 4-процентна преграда.

Освен това съдружният сътрудник на Марешки – Валери Симеонов призна преди време, че една от задачите на обединението сред Воля и НФСБ е търсене на по-висок резултат, т.е прескачане на бариерата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР