В Съединените щати се проведоха многолюдни протести срещу имиграционната политика

...
В Съединените щати се проведоха многолюдни протести срещу имиграционната политика
Коментари Харесай

В Мексико се провеждат президентски, парламентарни и местни избори

В Съединените щати се организираха многолюдни митинги против имиграционната политика на президента Доналд Тръмп с искане за връщане на децата, разграничени от фамилиите им на границата сред Съединени американски щати и Мексико след усилването на ограниченията за битка с противозаконната миграция.

Президентът Тръмп анулира на 20 юни разделянето на фамилии, само че доста от децата към момента не са върнати на родителите им. Федерален арбитър от Сан Диего даде на управляващите 30 дни за събирането на фамилиите и две седмици, когато децата са под 5-годишни. Протестите се случват на фона на плануваните за през днешния ден едни от най-мащабни избори в Мексико.

Освен за президент,в страната ще се гласоподава и за представители в двете камари на Народното събрание, губернатори и локални управи. Като любимец за президентския пост изследванията сочат Андрес Мануел Лопес Обрадор.

След крах в две предходни президентски съревнования 64-годишният Лопес Обрадор, някогашен кмет на мексиканската столица в този момент е безспорен любимец. Социолозите изясняват неговата известност със засилващия се яд на мексиканците от неспособността на обичайните партии да се оправят с рекордното принуждение и корупцията: " Да приключим с корупцията – този израстък, който унищожава страната ни ". Битката за второто място е оспорвана.

Някои изследвания дават превес на претендента на ръководещата партия Хосе Антонио Меаде, само че множеството слагат на второ място 39-годишният Рикардо Анайе от Коалиция за Мексико.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР