В Съединените щати има няколко региона, където се случват земетресения

...
В Съединените щати има няколко региона, където се случват земетресения
Коментари Харесай

САЩ седят на ужасяваща сеизмична бомба, която може да избухне по всяко време

В Съединените щати има няколко района, където се случват трусове с друга степен на мощ – основно на територията на щата Калифорния и нейната съседка Невада. Там се случват 90 % от всички трусове в Съединени американски щати. Други, по-често се срещат в Аляска.Има и райони, като щатите в южната част на Средния Запад, където нямало нито вулкани, нито разломи, и където трусове в никакъв случай не са се били случвали. Поне не и в спомените на доста генерации обратно.И когато, цяла поредност от доста мощни трусове се случили в този район преди два века, това незабавно се трансформирало в огромна злополука, а по-късно било наречено от учените – загадъчна геоложка особеност. И даже през днешния ден, няма твърда доктрина, която да изясни този феномен (HiddenTruth.site).

 s1 - Съединени американски щати седят на ужасяваща сеизмична бомба, която може да избухне когато и да е
В западната историография, тези трусове са известни като Нюмадритските земетресенията, от град Ню Мадрид в Мисури.Нощта на 16 декември 1811 година в Мисисипи била нормална, само че към 2,15 ч., всичко се раздрусало от извънредно мощно земетресение. В същото време, епицентърът му даже не бил в Мисисипи, а в североизточната част на прилежащия щат Арканзас.Силата на вторичните земетресения били оценени на 7.5-7.9 пункта, тъй че не е изненадващо, че това земетресение унищожило доста къщи и е умъртвило безчет хора. “Ехото ” на протичащото се, се усетило даже в Ню Йорк, Бостън, Охайо, Масачузетс, Вашингтон и даже в канадския Монреал.
В същия интервал, само че няколко часа по-късно, още едно мощно земетресение раздрусва Арканзас и покрайнините му. Този път то е малко по-слабо и се прави оценка на 7.4 пункта.Но, това било единствено началото.През идващите два месеца, същият район бил разтресен от още два вторични труса и всички те също били доста мощни. На 23 януари 1812 година настъпило земетресение с 7.8 пункта и този път епицентърът му бил в щата Мисури.

 s2 - Съединени американски щати седят на ужасяваща сеизмична бомба, която може да избухне когато и да е
А на 7 февруари 1812 година, земетресение със мощ от чудовищните ​​8 пункта унищожава природа и здания, образувайки острови, създавайки водопади и изкоренявайки дърветата в гората. Епицентърът му е в Ню Мадрид, Мисури.Според очевидци, след няколко минути в земята се появили такива необятни и дълбоки пукнатини, че доста хора паднали в тях и умрели.На мястото на едно от тези трусове в щата Тенеси, който се намира на запад от Арканзас, се образувало езеро, което към момента съществува и през днешния ден, под името езерото Reelfoot Lake.

 s3 - Съединени американски щати седят на ужасяваща сеизмична бомба, която може да избухне когато и да е
Съобщава се, че по време на всичките четири трусове, хората чували доста мощен плач и звук с незнаен генезис, както гръмотевици и детонации. В небето имало доста тъмни облаци, неприятна миризма, мръсна мъгла, сходна на смог, и когато се спуснала ниско над земята, станало мъчно да се диша.Вижте още:Хората разказвали, че измежду тъмните облаци в небето се появявали странни светкавици и мощна миризма на сяра. Когато, хора, живеещи покрай река Мисисипи почнали да оповестяват, че реката е трансформирала курса си, мнозина почнали да крещят за края на света. За благополучие, след няколко часа реката почнала да тече още веднъж в нормалната посока.Един от очевидците споделя: “На 16 декември 1811 година, към 2 часа сутринта, бяхме шокирани от земетресение, съпроводено от звук, който приличаше на мощен и отдалечен гръм, само че който беше по-дрезгав и трептящ. Гръмна няколко минути в цялостна мрачевина и на всички места хората бягаха с крясъци, без да знаят какво да вършат, а птиците и зверовете крещяха диво. ”

 s4 - Съединени американски щати седят на ужасяваща сеизмична бомба, която може да избухне когато и да е
Поради дребното население по тези места, починалите и ранените хора не били толкоз, колкото биха могли, в случай че това се случи в Ню Йорк или в Бостън. Тази серия от трусове обаче към момента се смята за най-голямата и най-мощна в историята на Съединени американски щати.Ако нещо сходно се случи през днешния ден, ще има неведнъж повече смъртни случаи и опустошения.Основната причина за произхода на тези странни и мощни трусове, които зародили безусловно “от нулата ”, както споменахме нагоре, към момента не е изяснена.Факт е, че множеството трусове на нашата планета се появяват по ръбовете на Тектонските плочи на Земята, а Съединените щати са надалеч от краищата на която и да е от тези плочи.Въпреки това, съществува доктрина, че под равнината на река Мисисипи има “слабо място ” (мрежа от дребни пукнатини) в плочата, на която е обещано името Reelfoot Rift. Това е мястото, за което се твърди, че е формирано по време на разпадането на суперконтинента Родиния (преди към 750 милиона години). В началото на 19-ти век мястото станало даже “по-слабо ” заради това, че потоците от алена и гореща магма стартират да се изтласкват изпод.

 s5 - Съединени американски щати седят на ужасяваща сеизмична бомба, която може да избухне когато и да е
За благополучие, “слабото място ” към момента устоя на натиска и магмата не прониква, другояче щеше да има голям вулкан в центъра на Арканзас и/или Мисури, а всичко в близост щеше да бъде залято с лава.Вижде още:Днес, това е най-популярната доктрина и по тази причина доста учени считат, че към момента това е извънредно рискова сеизмична зона и някой ден „ слабото място ” може да не издържи. А това може да се случи когато и да е.Доклад от ноември 2008 година, подаден до Федералната организация за ръководство на изключителни обстановки в Съединени американски щати, споделя, че в случай че се повторят земетресенията в Мадрид, това ще докара до най-големите стопански загуби в историята на Съединени американски щати.А вредите на щатите Алабама, Арканзас, Илинойс, Индиана, Кентъки, Мисисипи, Мисури и Тенеси ще бъдат пагубни.
Интересните неща
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР