В събота времето ще бъде предимно слънчево, съобщиха от Националния

...
В събота времето ще бъде предимно слънчево, съобщиха от Националния
Коментари Харесай

Синоптиците разкриха какво време ни чака през уикенда

В събота времето ще бъде най-вече слънчево , оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология. В следобедните часове, основно над планинските и източните региони ще се развие купеста облачност, само че единствено на обособени места ще превали временен дъжд. Ще духа слаб, в Източна България до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат сред 28 и 33 градуса , в София - към 29.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево с краткотрайни нараствания на облачността. Главно по южното крайбрежие ще превали слаб дъжд. Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат сред 28 и 30 градуса. Температурата на морската вода е 25-28 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.



Над п ланините ще бъде най-вече слънчево, след обяд с купеста облачност, само че единствено на обособени места ще превали временен дъжд. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 23, на 2000 метра - към 16 градуса.

В неделя още веднъж ще бъде най-вече слънчево, в следобедните часове с купеста облачност . Само на обособени места в източните и планинските региони са вероятни краткотрайни валежи. Вятърът ще бъде от изток-североизток, по-късно денем - от изток-югоизток, слаб, в източните региони до сдържан.

Преобладаващите оптимални температури ще са сред 28 и 33градуса . Привечер и през нощта против понеделник от северозапад на югоизток ще се развива купесто-дъждовна облачност и до сутринта в северозападната част от страната ще има превалявания и гръмотевици , в крайните северозападни региони - интензивни.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР