В събота Новак Джокович победи Стефанос Циципас в драматична битка,

...
В събота Новак Джокович победи Стефанос Циципас в драматична битка,
Коментари Харесай

Изглежда много съмнително – странното поведение на екипа на Джокович

В събота Новак Джокович победи Стефанос Циципас в трагична борба, достигайки до четвърти следващ край на Мастърс шампионата в Париж. Това, което обаче е на път да се трансформира в огромната вест от този мач, е много подозрителното държание на неговия физиотерапевт Улисес Бадио и част от антуража на тенисиста.

По време на една от почивките Бадио стартира да сипва нещо в бутилката, която секунди по-късно бива занесена на международния №7. Аржентинецът обаче от самото начало се прикрива, а когато различен човек от екипа вижда, че го снимат, кара двама от седящите до него хора да застанат по този начин, че да закриват Бадио от камерата. Това извънредно държание не убягна на журналиста Деймиън Райли от английското издание The Spectator.

„ Може ли някой, който е наясно с тениса, да ми изясни какво става тук и за какво се случва по този метод? Изглежда доста подозрително “ – написа Райли. „ Липсата на любознание от страна на тенис медиите е изумителна. По време на Уимбълдън Джокович безусловно сподели в цялостна с публицисти стая, че пие „ магическа запарка “, а те единствено се засмяха “ – добави британецът.

Няколко часа по-късно обявата бе споделена от един от най-известните тенис публицисти – Бен Ротънбърг от New York Times. Американецът, който също по този начин е основен редактор на списание „ Racquet “ и водещ на подкаста „ No Challenges Remaining “, споделя мнението, че държанието на екипа на Джокера е много съмнително.

„ Винаги съм считал, че би трябвало да има повече бистрота по отношение на одобряваните от играчите вещества, изключително по време на мач, само че също по този начин рядко съм имал учредения да считам, че се прави нещо неправилно. Езикът на тялото им в това видео обаче е доста чудноват. Какво е това, което съгласно екипа на Джокович би трябвало да бъде крито?’ – написа Ротънбърг.

На въпроса на консуматор в обществената мрежа дали членовете на екипите на играчите не минават през инспекции при влизането си на корта, журналистът дава отговор „ Според това, което съм виждал и чувал – не. Доколкото ми е известно, няма регулации или инспекции от сходен вид “.

Ротънбърг прецизира, че не насочва никакви обвинявания, само че е безапелационен, че съгласно него държанието на хората от антуража на Джокович е доста съмнително.

„ Не упреквам никого в нищо, само че е доста съмнително да започнеш да се държиш по този метод, когато забележиш, че те снимат. Надявам се, че Джокович и/или екипът му ще бъдат запитани за това през днешния ден и този път публицистите няма да се задоволят с отговора за „ магическата запарка “ – приключва журналистът.

Tenniskafe.com

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР