В събота, 3 октомври, в центъра на София ще се

...
В събота, 3 октомври, в центъра на София ще се
Коментари Харесай

Идва четвъртото Велико Народно въстание

В събота, 3 октомври, в центъра на София ще се организира четвъртото издание на антиправителствения митинг, съобщи кореспондент на БГНЕС.
В гражданското неодобрение се чака да се включат хора с изключение на от София, само че и от редица градове и села на страната. „ Ние няма да се откажем в никакъв случай от правото да бъдем свободни! ”, споделят от адв. Николай Хаджигенов, проф. Велислав Минеков и Арман Бабикян от „ Отровното трио ” в апела си към жителите.
 Протестите: Ден 86 - Гражданска Панорама пред постройката на Българска национална телевизия (НА ЖИВО) Протестите: Ден 86 - Гражданска " Панорама " пред постройката на Българска национална телевизия (НА ЖИВО)
За 86-та вечер протестиращи се събраха пред президентството с претенции за оставките на премиера и на основния прокурор. Движението по бул...
Досега се организираха в столицата, озаглавени като велики национални въстания, които събраха хиляди българи в така наречен „ триъгълник на властта ”.
Първото и второто се състояха на 2 и 10 септември. На 2 септември събитието съответства с откриването на новата есенна сесия на Народното събрание, което заседаваше за пръв път в новата си постройка - някогашния Партиен дом. Тогава се стигна до конфликти сред полицията и протестиращите в късните часове на деня. Имаше доста арестувани, а също по този начин потърпевши публицисти, задграничен посланик и елементарни жители, които нямаха нищо общо с митинга. Второто „ Велико Народно въстание ” мина спокойно, без принуждение.
Третото беше на 22 септември и неслучайно се състоя точно в. Тогава италианска оперна певица изпя пред множеството българския химн. Протестът мина спокойно като се изключи къс опит за напрежение при остарялата постройка на Народното събрание, където протестиращите не бяха позволени от кордон служители на реда и жандармерия да преминат към храм-паметник „ Св. Александър Невски ” и паметника на Незнайния войник.
Отзвукът от митингите доближи до всички огромни западни медии и такива оттатък океана. Хиляди българи, живеещи в чужбина, също показват поддръжката си и до момента проведоха редица протестни акции в страните, в които са мигрирали.
 Доста от случаите с COVID-19 в София са и от хора, взели участие в митингите Доста от случаите с COVID-19 в София са и от хора, взели участие в митингите
За митингите и ковид коментарът на шефът на столичното РЗИ и член на НОЩ д-р- Данчо Пенчев беше следният: " Ако ние юни м...
Европейските институции също обърнаха внимание на митингите у нас и те откриха място в отчета на Европейската комисия за върховенството на закона в страните-членки на Европейски Съюз.
Гражданите стачкуват в продължение на 86 дни с искане за оставката на премиера Бойко Борисов, на цялото държавно управление, на основния прокурор Иван Гешев и осъществяване на незабавни предварителни и почтени избори.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР