В събитието участие взеха инж. Златка Азманова – заместник-директор на

...
В събитието участие взеха инж. Златка Азманова – заместник-директор на
Коментари Харесай

С официална церемония стартира нов проект за залесяване на територията на ЮДП - Сливен

В събитието присъединяване взеха инж. Златка Азманова – заместник-директор на ЮИДП Сливен и инж. Деян Белемезов – шеф на ДГС Мъглиж. Беше подложен и стикер, обозначаващ ролята на Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 година “ и Европейския фонд за районно развиване, на първото закупено и доставено по плана съоръжение - машина за пълнене на субстрат.

.

С плана ще се осъществят лесокултурни мероприятия, включващи разчистване и почвоподготовка, залесяване, попълване и развъждане на горски култури, поддържане на семепроизводствени градини, семесъбиране и действия в разсадниците, възобновяване на огради на разсадници, осъществен на ремонтни действия, закупуване на горско-стопанска техника и други

 

За сполучливото осъществяване на плана ще бъдат приложени лесовъдски практики за развъждане на млади насаждение и подкрепяне на естественото обновяване на горите на територията на „ Югоизточно държавно дружество “ Директива за птиците – Сливен.

 

В рамките на плана се планува залесяване на до 151,2 ха и попълване на площи до 148,4 ха от територията на ЮИДП Директива за птиците Сливен, както и действия, съпътстващи и подпомагащи главната цел на плана. Дейностите по плана ще се осъществят на територията на 42 бр. предпазени зони по директивите за местообитания и директивите за птици.

 

Безвъзмездната финансова помощ е в размер на 9 999 999,85 лева, обезпечени от Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 година “, съфинансирани от Европейски фонд за районно развиване на Европейския съюз.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР