В руски съд в Далечния изток започна процес срещу феминистка

...
В руски съд в Далечния изток започна процес срещу феминистка
Коментари Харесай

В руски съд започна процес срещу художничка по обвинения в порнография

В съветски съд в Далечния изток стартира развой против феминистка активистка и художничка, упрекната в разпространение на нецензурен материали. Обвиненията ѝ бяха предявени, откакто тя споделила онлайн своя творба, разкриваща женската анатомия. Това дело е в сходство с насърчаващата " обичайните фамилни полезности " консервативната позиция на Кремъл, която мнозина считат за противоречива и която провокира интернационално отвращение, съобщи Асошиейтед прес.

Двадесет и седем годишната Юлия Цветкова от далекоизточния град Комсомолск на Амур, може да получи до 6 години затвор по обвинявания, свързани с нейната група в известната обществена мрежа ВКонтакте. Там са били оповестени колоритни стилизирани рисунки на вагина.

На Цветкова е неразрешено да дава детайлности за обвиняванията, които са повдигнати.

Първото правосъдно съвещание в съда в Комсомолск на Амур през днешния ден се организира година и половина след първия арест на Цветкова и 8 месеца откакто съветският президент Владимир Путин подписа конституционни промени, които криминализираха еднополовите бракове и натовариха държавното управление с задачата за " запазване на обичайните фамилни полезности ".

Адвокатката на Цветкова - Ирина Рушко, сподели пред публицисти след съвещанието, че Цветкова още веднъж е декларирала, че е почтена и адвокатският екип, който я пази, счита да потвърди това в съда.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР