В руски съд в Далечния изток започна процес срещу феминистка

В руски съд в Далечния изток започна процес срещу феминистка ...

В руски съд започна процес срещу художничка по обвинения в порнография


В руски съд в Далечния изток започна процес срещу феминистка активистка и художничка, обвинена в разпространяване на порнографски материали. Обвиненията ѝ бяха предявени, след като тя споделила онлайн своя творба, разкриваща женската анатомия. Това дело е в съответствие с насърчаващата "традиционните семейни ценности" консервативната позиция на Кремъл, която мнозина смятат за спорна и която предизвика международно възмущение, предаде Асошиейтед прес.

Двадесет и седем годишната Юлия Цветкова от далекоизточния град Комсомолск на Амур, може да получи до 6 години затвор по обвинения, свързани с нейната група в популярната социална мрежа ВКонтакте. Там са били публикувани колоритни стилизирани рисунки на вагина.

На Цветкова е забранено да дава подробности за обвиненията, които са повдигнати.

Първото съдебно заседание в съда в Комсомолск на Амур днес се провежда година и половина след първия арест на Цветкова и 8 месеца след като руският президент Владимир Путин подписа конституционни промени, които криминализираха еднополовите бракове и натовариха правителството с мисията за "опазване на традиционните семейни ценности".

Адвокатката на Цветкова - Ирина Рушко, каза пред журналисти след заседанието, че Цветкова отново е заявила, че е невинна и адвокатският екип, който я защитава, смята да докаже това в съда.

Източник: mediapool.bg