В руската Тюменска област в Западен Сибир беше обявено извънредно

...
В руската Тюменска област в Западен Сибир беше обявено извънредно
Коментари Харесай

Обявиха извънредно положение в руската сибирска Тюменска област

В съветската Тюменска област в Западен Сибир беше оповестено изключително състояние поради риск от наводнения, съобщи Ройтерс, като се базира на губернатора на региона Александър Моор.

Бързо топящ се сняг провокира най-тежките наводнения, регистрирани в миналото в Русия в региона на планината Урал и принудиха хиляди хора да избягат от домовете си , откакто някои от най-големите реки в Европа се препълниха.

Русия разгласи изключително състояние в Оренбургска област покрай границата с Казахстан, откакто река Урал, която е третата по дължина в Европа, в петък увеличи равнището си с няколко метра в границите на часове и скъса дигата на язовир в град Орск.

Нивото на водата в реката, която извира в планината Урал и се влива в Каспийско море, през днешния ден ще се увеличи до рискови равнища в град Оренбург, който е надолу по течението ѝ от град Орск и е с население от 500 000 души. Очаква се оптималното равнище там да бъде достигнато на 10 април, сподели съветското министерство на изключителните обстановки.

Повече от 10 400 семейства в цяла Русия бяха наводнени, като съгласно ведомството най-тежко засегнатите региони са в планината Урал, в Сибир, към река Волга и в централната част на страната.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР