В Русия засилиха организацията за защита на столичната инфраструктура -

...
В Русия засилиха организацията за защита на столичната инфраструктура -
Коментари Харесай

Русия засили защитата на Москва: Британското разузнаване назова причината

В Русия ускориха организацията за отбрана на столичната инфраструктура - Силите за сигурност на държавното управление на Москва след протеста на ЧВК " Вагнер " през лятото на 2023 г. Това съобщи Министерството на защитата на Обединеното кралство в X (Twitter).

През ноември 2022 година съветският президент Владимир Путин утвърди основаването на организация за отбрана на столицата - Московските държавни сили за сигурност. През юли 2023 година тази организация закупи по-скоро военизиран темперамент, а точно получи позволение за потребление на огнестрелно оръжие. Британското министерство на защитата счита, че могат да бъдат наети няколко хиляди новобранци от плануваните 15 хиляди души.

Британското разузнаване означи, че тази конструкция е един от образците за дългогодишната съветска традиция на „ парамилитаризация “ - увеличение на броя на въоръжените организации отвън постоянната войска. Структурата може да е била подсилена частично в отговор на опасения по отношение на готовността на локалните сили за сигурност на Москва да противодействат на протеста на ЧВК Вагнер през юни 2023 година

Освен това разрешава на жителите на Москва непринудено да извършват „ патриотични “ отговорности по време на война, като заобикалят службата на фронтовата линия в Украйна.

" Кметът на Москва Сергей Собянин съумя да ограничи директното влияние на спора върху относително богатото население на столицата. Повечето съветски жертви в Украйна идват от по-бедните провинциални райони ", добави английското разузнаване.
 Доклад на английското разузнаване, Англия
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР